Щороку 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу

  • 741

36 років тому сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС, де двома тепловими вибухами було зруйновано четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції.
Це день пам’яті та вшанування героїзму персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків в тому числі і багато жителів Маневицького краю, що брали участь у ліквідації наслідків аварії, які ступали назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.
У 2022 році Чорнобиль встиг пережити нову катастрофу – окупацію російськими загарбниками  і нині, через десятки років, в ході агресії проти України, людству знову доводиться переживати загрозу ядерного лиха, адже окупанти чинять нелюдські спроби захопити атомні станції в державі.
Керівництво держави, мужні воїни всіма силами намагаються захистити Україну та увесь світ від можливої повторної катастрофи.
На знак пошани ліквідаторів аварії на ЧАЕС представники Маневицької селищної ради і громадської організації «Спілка Чорнобиль»  вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи, схиливши голови у хвилині мовчання  поклали квіти до пам’ятного знаку у селищі.