УВАГА! СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ – ПРИРІВНЮЄТЬСЯ ДО ДИВЕРСІЇ!

  • 236

Фото без описуНезважаючи на воєнний стан в Україні, ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ ПРОДОВЖУЮТЬ СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ Й НАРАЖАТИ УСІХ ДОВКОЛА НА НЕБЕЗПЕКУ.

Дуже прикро, що у той час, коли рятувальники активно задіяні в організації оборони нашого краю,  коли кожна гривня, кожен літр пального «на вагу золота», коли наші земляки, небайдужі громадяни іноземних держав перераховують гроші, надсилають гуманітарну допомогу, МІСЦЕВІ ДИВЕРСАНТИ дозволяють собі робити такі бездумні вчинки, тим самим сприяючи ворогу!!!

Внесли зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Нововведення запровадили 3 березня.

Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Лише за минулу добу до управління ДСНС у Волинській області надійшло майже два десятки звернень про пожежі, спричинені спалюванням сухостою.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Також просимо жителів громади у разі виявлення палія повідомляти правоохоронні органи негайно!

 

Камінь-Каширське районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області