Поки смажений півень не клюне в одне місце, до нас не доходить!

  • 869

Фото без описуФото без опису

В черговий раз у цій народній мудрості змогли переконатись члени рейдової групи за участю керівництва селищної ради. Так, під час огляду території громади в с. Нова Руда 16 березня було виявлено загоряння сухої трави вздовж меліоративної канави. Загоряння вдалось загасити власними силами без виклику пожежних підрозділів.

Винуватця вдалось спіймати на гарячому. Ним виявився житель с. Нова Руда Остапчук Анатолій Іванович, який своєї вини не заперечував. По факту вчиненого правопорушення працівниками пожежної інспекції Камінь-Каширського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області на винуватця накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3060 гривень.

На сьогодні зазначену суму сплачено, а сімейний бюджет палія зменшився відповідно на 3060 гривень.

Про те що існує заборона на спалювання сухої рослинності на сьогодні не чув хіба що «глухий та німий». Разом з тим, в різних куточках нашої громади періодично стовпи диму застилають чисте небо. І навіть незважаючи на посилення відповідальності за такі дії зупиняє це не кожного.

Вкотре застерігаємо! У відповідності до чинного законодавства навмисні підпали сухої трави кваліфікуються як кримінальний злочин, покарання за який може передбачати (в залежності від нанесених збитків) позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Закликаємо усіх! Будьте свідомими! Бережіть природу!