Щодо моніторингового спостереження зовнішнього середовища

  • 257

Фото без опису

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться фахівцями Маневицького відділення ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  у контрольних пунктах смт Маневичі та громад  перевищень рівня природних фонових значень не відмічається. На 15 березня 2022 року показники радіаційного фону в населених пунктах в межах 11-12 мкР/год., що відповідає природному фону.
Звертаємось до громадян громади з проханням зберігати спокій. Йодна профілактика здійснюється лише після офіційного оповіщення про радіаційну небезпеку і полягає у введенні в організм людини препаратів йоду в разі радіаційної аварії та за умови впливу на людину радіоактивних ізотопів йоду.

 

Варто знати, що нераціональне приймання препаратів йоду може призвести  також до негативних наслідків. Приймати  лише у разі радіаційних аварій.

 

За даними епідеміологічного нагляду(спостереження) захворюваність у громаді знаходиться на спорадичному рівні, спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь  не зареєстровано. За останні два тижні  зареєстровано  27 випадків коронавірусної інфекції у трьох громадах. Зокрема, в Маневицькій ТГ захворіло 19 осіб (2–летальних), в Прилісненській ТГ не зафіксовано, в Колківській громаді захворіло 8 осіб.