Жителям громади буде роздано препарати йодиду калію

  • 229

Фото без опису

Зважаючи на ситуацію, що склалася в державі Маневицькою селищною радою було виділено кошти з місцевого бюджету у сумі 161 тисяча гривень для  закупівлі препарату калію йоду для населення Маневицької громади, яке проживає в межах зони спостереження Рівненської АЕС.
КП «Маневицький центр первинної медико-санітарної допомоги» з 17.03. по 25.03.2022 року буде проводити безкоштовну видачу препаратів йодиду калію в необхідній для застосування кількості жителям Маневицької громади, які проживають в межах зони спостереження Рівненської АЕС.
Для отримання препарату йодиду калію жителям селища потрібно звернутися особисто до свого сімейного лікаря. Жителі населених пунктів, що входять до 30-ти кілометрової зони Рівненської АЕС, повинні звернутися до працівників амбулаторій загальної практики сімейної медицини та ФАПів. Одночасно  будуть надаватися інструкції щодо зберігання, а при виникненні небезпеки (підвищення радіаційного фону) безпечного прийому зазначеного препарату.
При собі мати паспорт громадянина України та  свідоцтво про народження для неповнолітніх дітей. Жителям, які підписали декларації з приватними лікувальними установами, потрібно звернутися до працівників КП «Маневицький ЦПМСД.