До відома жителів громади!

  • 1839

 

Повідомляємо вас, що під час військового стану керівництво на нашій території здійснюється відповідно Волинською обласною та Камінь-Каширською районною військовими адміністраціями з залученням до співпраці Маневицької селищної ради.
Зважаючи на події в Україні пов’язані з військовою агресією російської федерації спостерігається значне піднесення духу місцевого населення, що проявляється в створенні жителями блок-постів, оборонних укриттів, проведенні патрулювань та організації волонтерських рухів в населених пунктах нашої громади.
Військове керівництво та Маневицька селищна рада висловлюють щиру подяку за прояв таких ініціатив. Проте для координацїї людських та матеріальних ресурсів, чіткого виконання поставлених завдань щодо підсилення, надання допомоги військовослужбовцям та відповідним військовим адміністраціям з метою недопущення свавілля та перешкод для ЗСУ необхідно роз’яснити порядок дій в різних ситуаціях для жителів громади на даний період.
Станом на 28 лютого 2022 року ситуація на території Маневицької селищної ради була і залишається спокійною та контрольованою.
Під час оголошення повітряної тривоги необхідно зберігати спокій та перебувати в укритті, вчиняти дії які були наведені з цього питання у попередніх публікаціях.
При виявленні підозрілих предметів, осіб, транспортних засобів повідомляти ВП №1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області за тел. 03376 21576 або 102.
Хто має можливість та хоче долучитись до волонтерських рухів, надати фізичну та матеріальну допомогу, для координації дій може звернутись до Маневицької селищної ради: старост (для жителів сіл) або за телефоном 03376 21233, 21745 (для жителів Маневич).
Маневицькою селищною радою, в рамках співпраці, постійно ведуться перемовини в телефонному режимі та через відеозв’язок з Президентом міста Згеж (Польща) Пшемисловом Станішевським та Мером Купішкіського району Даініусом Бардаускасом (Литва). В ході домовленостей наші партнери заявили про можливість надання допомоги маневичанам (поставка товарів та матеріалів, прийняття біженців). Є багато звернень маневичан які самі готові надавати різного роду допомогу. Для координації дій з даних питань ви може звернутись до Маневицької селищної ради: старост (для жителів сіл) або за телефоном 03376 21233, 21745 (для жителів Маневич).
Жителі громади що хочуть стати на захист нашої держави та ще не були оповіщені про мобілізацію до ЗСУ, можуть звертатись до 1-го відділу Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) за адресою: смт Маневичі, вул. Андрія Снітка, 11 (тел. 03376 21563) для подальшого проходження служби у відповідних військових частинах або підрозділах Територіальної оборони.
Жителі громади що хочуть долучитись до добровільних формувань Маневицької територіальної громади можуть звертатись до Маневицької селищної ради: старост (для жителів сіл) або за телефоном 03376 21233, 21745 (для жителів Маневич).

Селищний голова                                               Олександр ГАВРИЛЮК