Затверджено детальний план території в урочищі «Вісімнадцятий»

  • 692

Фото без опису

Рішенням Маневицької селищної ради №18/9 від 18.01.2022 р. затверджено детальний план території житлового масиву в районі урочища "Вісімнадцятий".
Цим детальним планом території передбачено 116 земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), площею 0.1200 га.
Наступним кроком  в оформленні правовстановлюючих документів на будівництво є надання дозволів на розробку проєктів землеустрою, щодо відведення земельних ділянок з метою їх формування та внесення відомостей про них до державного земельного кадастру.
Порядок подання заяви про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою визначений ч. 6 ст. 118 Земельного кодексу України, якою передбачено, що «Громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки…»
Заяви мають бути подані особисто заявником або довіреною особою, при наявності довіреності  і документа, що посвідчує особу.
При прийнятті рішення про надання дозволів на виготовлення проєктів землеустрою пріоритетне право буде надано учасникам АТО-ООС, іншим пільговим категоріям громадян згідно чинного законодавства та молодим сім’ям.
На черговій сесії Маневицька селищна рада прийняла рішення № 19/123 від 22.02.2022 р. про включення 24 земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків до переліку інвестиційно-привабливих земельних ділянок комунальної власності, право власності на які підлягає продажу на конкурентних засадах та використання отриманих коштів на розбудову інфраструктури на даній території. Із заявами щодо надання дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність 92 земельних ділянок можна звертатись до Маневицької селищної ради.