Герої не вмирають! Вони завжди у наших серцях.

  • 1349

Фото без опису

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небесах. Вони були звичайними людьми – мирними громадянами, які хотіли жити в демократичній, вільній та незалежній Україні. У кожного з них була родина, батьки, діти, кохані, але за покликом серця вони встали на захист майбутнього нашої країни.       

20 лютого у Маневичах біля Стенду «Назавжди в наших серцях» на мітинг-реквієм зібралися керівництво, депутати, працівники селищної ради, небайдужі маневичани, щоб приєднатися до загальнонаціональної скорботи та вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

«Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв, які творили новітню історію нашої держави», ­- зазначив Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк. В пам’ять за загиблими героями-патріотами була оголошена хвилина мовчання, після чого відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку. Цього дня у храмах Маневицької громади було проведено поминальні панахиди.

Напередодні, у закладах освіти  та культури громади було організовано уроки пам’яті, виховні години та бесіди  з метою вшанування подвигу учасників революції Гідності і увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису