Представники Маневицької селищної ради взяли участь у засіданні колегії управління освіти і науки

  • 1184

Фото без опису

Маневицький селищний голова Олександр Оксентійович Гаврилюк взяв участь у розширеному засіданні колегії управління освіти і науки Волинської ОДА разом із представниками органів управління освітою у Маневицькій громаді Валентиною Буско (начальник відділу освіти, молоді та спорту) та Оксаною Кушко (директор КУ «ЦПРПП» Маневицької селищної ради).
Учасниками колегії були очільники територіальних громад, керівники органів управління освіти і науки Волинської ОДА, керівники органів управління освітою територіальних громад, директори Центрів професійного розвитку педагогічних працівників.
Членами президії стали Поліщук Юрій Петрович, перший заступник голови Волинської облради, Плахотна Людмила Володимирівна, начальник управління освіти і науки Волинської ОДА, Ткачук Олександр Олександрович, заступник начальника управління,  Олешко Петро Степанович, директор Волинського ІППО, Грановський Василь Григорович, голова Волинської обласної організації профспілки працівників освіти і науки.
Засідання розпочалося із нагородження територіальних громад за участь команд у XVIII Спортивних іграх школярів Волині. Маневицька громада також отримала переможний кубок: ІІ місце у загальнокомандному заліку серед збірних команд територій у другому дивізіоні.
Основний доповідач на колегії, Людмила Плахотна доповіла про результативність роботи установ та закладів освіти області у 2021 році та висвітлила завдання щодо реалізації освітньої політики у регіоні на 2022 рік.
«Ми прагнемо, щоб кожен заклад освіти був повністю забезпечений якісною матеріально-технічною базою для надання освітніх послуг на високому рівні у закладах загальної середньої освіти, позашкільної та інклюзивної освіти, і щоб вона була безбар’єрною», - Людмила Плахотна.
Було висвітлено мережу закладів освіти Волинської області, динаміку її розвитку за минулий рік та перспективи на 2022 рік. Людмила Володимирівна зазначила, що у 2022 році варто активізувати залучення учнів до позашкільної освіти, адже відвідуваність позашкільних закладів знизилась. Обговорювались питання забезпечення учнів з ООП інклюзивною освітою, нового підходу до харчування учнів у закладах освіти, підвезення дітей до шкіл та забезпечення громад шкільними автобусами.
Також було підведено підсумки реалізації цільових програм, об’єми використання коштів освітньої субвенції, фінансування освіти в області загалом у 2021 році.
Петро Степанович Олешко доповідав про розвиток післядипломної педагогічної освіти Волинської області в умовах реформування освіти. Було обговорено підвищення кваліфікації педагогічних кадрів області у 2021 році та цілі й плани Інституту на 2022 рік.
Грановський Василь Григорович піднімав важливі питання заробітних плат учителів, доплат, захист відсторонених від роботи педагогів та питання оздоровлення й лікарняних виплат.
Ключовим завданням на 2022 рік залишається продовження реформування галузі освіти шляхом формування спроможної освітньої систем в області та в кожній громаді.

Фото без описуФото без описуФото без опису