У Гуті Лісівській відзначили храмове свято та День села

  • 639

Фото без опису

12 лютого жителі і гості села Гута Лісівська відзначили престольний празник та День села. З нагоди релігійного свята Собору трьох святителів Василія Великого, Іоанна Златоуста і Григорія Богослова з самого ранку усі поспішали до місцевого храму на святкове Богослужіння, а по обіді продовжили святкування у місцевому клубі, який був ущент наповнений глядачами.

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, яке щороку відзначається 15 лютого, присутні у залі глядачі вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляка, воїна – афганця, Юрія Суліковського та усіх воїнів, які поклали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Зі словами вітань з нагоди святкування до присутніх звернулися заступник Маневицького селищного голови Володимир Фурманчук та начальник відділу культури та туризму Олександр Піддубний, які побажали жителям та вихідцям Гути Лісівської  міцного здоров’я, добробуту та  мирного неба над головою. За вагомий особистий внесок у розвиток територіальної громади активну життєву позицію Подякою Маневицького селищного голови і цінним подарунком було відзначено старосту місцевого храму Степана Кушніра та пресвітера церкви ХВЄ Миколу Ковальчука.

До вітального слова долучилася староста села Надія Нестерук, яка щиро привітала усіх зі святом, подякувала жителям села за активну участь у розвитку населеного пункту його благоустрою та вручила подарунки найстаршому жителю села – Степану Оксенюку, наймолодшій жительці – Варварі Чуйко, сімейним парам  Петра і Людмили Чернюків та Дмитра і Ольги Гарбаруків, які нещодавно відзначили срібне та золоте весілля. Відзначила Надія Францівна молоду сім’ю Олександра та Юлії Стасюків, наймолодшого спортсмена – Іллю Стасюка та  привітала іменинницю, молодшу медичну сестру місцевого ФАПу Софію Кушнір, яка відзначає свій день народження у день храмового свята. Окрему подяку староста висловила небайдужим підприємцям, які долучаються до  проведення різних заходів.

Гарячими оплесками та оваціями зустрічали місцеві жителі юних талантів Гути Лісівської і артистів Маневицького Центру культури та дозвілля, які своїм професійним виконанням та змістовним репертуаром створили на сцені переповненого сільського клубу справжнє свято, подарувавши неймовірний концерт. На завершення святкування відбулася молодіжна дискотека.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису