Щодо епідеміологічної ситуації захворюваності на COVID-19 в Маневицькій громаді

  • 649

Фото без опису

Збільшується  кількість нових  випадків COVID-19 через поширення штаму «Омікрон». Дані епіднагляду свідчать про те, що активне його поширення вже відбувається  в області, зокрема і в нашій громаді. Основні ознаки хвороби: біль у горлі, нежить, головна біль, підвищена температура тіла, втома, кашель. У разі появи перших симптомів важливо відразу звернутися до лікаря, щоб зупинити розповсюдження вірусу і зменшити ризик ускладнень від коронавірусної хвороби.
Зростає захворюваність і  серед дітей, учнів навчальних закладів та працівників закладів освіти. Така ситуація потребує вжиття заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками освітнього процесу. Тому Розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов'язаної з поширенням COVID-19 від 28 січня 2022 року рекомендовано відповідно до епідситуації в конкретних регіонах організувати освітній процес для учнів 5-11 класів з використанням дистанційного навчання.
В порівнянні з попереднім тижнем значно зросла захворюваність на коронавірусну інфекцію   в Маневицькій селищній раді. За тиждень захворіло 250 осіб, попереднього тижня 92 особи, ріст на  170%.
З початку нового року  станом на 01. 02. 2022 р. в  Маневицькій  ОТГ захворіло 342 особи. 
Медичні послуги хворим на коронавірусну хворобу надає КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня», наразі в  інфекційному  відділенні з діагнозом COVID-19  і підозрою на коронавірусне захворювання  знаходиться 51 хворий, 22 особи перебуває на кисневій терапії.

Нагадуємо, що потрібно робити при позитивному тесті на COVID-19:

 - залишатися вдома та фізично не контактувати з іншими людьми;

 - звернутися до сімейного лікаря та дотримуватися його рекомендацій;

 - докладно описати лікарю ваші симптоми;

  - викликати швидку в разі необхідності невідкладної допомоги.
Наразі лише вакцинація та протиепідемічні заходи здатні захистити від COVID-19, тому вакцинуйтеся!
В  пунктах щеплень Маневицького центру первинної медико-санітарної допомоги громади забезпечено щоденну безперебійну роботу  пунктів щеплення населення: у робочі дні з 8.00 год. до 19.00 год., у  вихідні  дні з 9.00 год.  до 17.00 год.

Маневицьке відділення Камінь-Каширського районного відділу Державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України»