Зростають темпи захворюваності на коронавірусну хворобу

  • 1052

Фото без опису

Захворюваність на коронавірусну хворобу знову стрімко набирає обертів. За останніх десять днів кількість захворілих збільшилась в Маневицькій та Прилісненській громадах втричі, в Колківській — вдесятеро.  Турбує той факт, що хворіє в більшості дитяче та доросле населення працездатного віку. Декілька шкіл Маневицької та Колківської громад  змушені були продовжити канікулярний період у зв'язку із збільшенням рівня захворюваності та високими темпами поширення гострих респіраторних захворювань серед учнів.  Станом на 28 січня Рівненська та Івано — Франківська області набули “червоного рівня”  епідемічної небезпеки, а Волинська та ще 11 областей - знаходяться на “помаранчевому рівні”.

Зважаючи на такий стан епідемічної ситуації, Маневицьке управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області закликає дотримуватись “маскового” режиму в людних місцях, уникати масових скупчень, при наявності симптомів гострих респіраторних вірусних захворювань звертатись до сімейного лікаря та не відвідувати громадських місць. 

Також рекомендуємо всім закладам  тимчасово утриматись  від проведення культурно - мистецьких, професійних, освітніх та іншого роду масових заходів до моменту покращення епідемічної ситуації.

І надалі для всіх суб'єктів господарювання залишається обов'язковими до виконання наступні вимоги:

 - температурний скринінг  персоналу;

 - наявність засобів захисту (масок, респіраторів, рукавичок);

 - дезінфекція всіх поверхонь щодня,  а щодві години - місць контакту (ручки дверей, кранів);

- організація окремого збору та утилізація використаних масок, респіраторів, серветок.

Детально про карантинні обмеження в залежності від рівня епідемічної небезпеки модна подивитись на сайті Міністерства охорони здоров'я України за посиланням: https://bit.ly/32DpKfV.

На цей час найкращим методом профілактики виникнення коронавірусної хвороби та ускладнень  від перенесеного захворювання залишається вакцинація. Тому закликаємо скористатись можливістю безкоштовної вакцинації та уберегти себе та своїх рідних.

 

 

Маневицьке управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Волинській області