УВАГА!!!! Зареєстровано новий випадок сказу тварин

  • 1795

Фото без опису

Знову у Маневичах  зареєстровано випадок  захворювання  домашнього кота на сказ. Оскільки ця тварина  вчасно не вакцинувалась,- то була незахищена від цієї небезпечної хвороби.
Сказ без перебільшення дуже небезпечне вірусне захворювання, як для тварин, так і людей.Собаки та коти, що утримуються приватними господарями, притулками та будь-якими об’єктами господарювання різних форм власності, незалежно від породи починаючи з трьохмісячного віку, в обов’язковому порядку мають проходити вакцинацію проти сказу у закладах ветеринарної медицини. Ревакцинація проводиться щорічно. Продаж, купівля та вивезення собак, котів  в інші міста, райони і області дозволяється лише з благополучної місцевості при  наявності ветеринарного документа ( довідки, свідоцтва, паспорта) з відміткою в ньому про щеплення проти сказу.
Про кожний випадок укусу сільськогосподарських і домашніх тварин дикими тваринами, безпритульними собаками або котами, а також при підозрі захворювання тварин на сказ, власник повинен негайно повідомити установу державної ветеринарної медицини та ізолювати таких тварин.
Тому, аби не заразитися, необхідно дотримуватись правил особистої безпеки і гігієни: не контактувати з бродячими тваринами, остерігатись їх, якщо вони агресивні.