Щодо епідеміологічної ситуації захворюваності на COVID-19 в Маневицькій громаді

  • 277

Фото без опису

У світі стрімко зростає кількість випадків COVID-19 через поширення штаму Омікрон. Цей штам у 2,9 рази заразніший ніж «Дельта», швидко передається та уражає верхні дихальні шляхи. Хворіють усі вікові категорії населення. У разі появи перших симптомів важливо відразу звернутись до лікаря, щоб зупинити розповсюдження вірусу і зменшити ризик ускладнень від коронавірусної хвороби.

З початку нового 2022 року станом на 19 січня в  Маневицькій селищній раді зареєстровано 53 випадки коронавірусної інфекції, зокрема 16 випадків за останню добу.
Ускладняється епідеміологічна ситуація, наступає чергова хвиля поширеності COVID-19, яка  буде залежати від кількості щеплених з повним курсом вакцинації та від дотримання населенням протиепідемічних заходів.

Тому відповідально дотримуйтеся протиепідемічних вимог і вакцинуйтеся. Щеплення від COVID-19 практично виключає можливість важкого перебігу хвороби. Наразі в Україні схвалено додаткове щеплення проти COVID-19 (бустерна дозу особам від 18 років). Введення ревакцинальної дози підвищує ефективність вакцини й захисту людини. Її можна отримати щонайменше через 6 місяців із дати отримання другої дози. Після отримання бустерної дози у додатку ДІЯ можна згенерувати новий COVID - сертифікат, який буде дійсний 270 днів. Провакцинуватися можна в пунктах щеплень центру первинної медико-санітарної допомоги громади, де забезпечено щоденну безперебійну роботу  з 8.00 год. до 19.00 год.

 

Маневицьке відділення Камінь-Каширського районного відділу Державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України»