У Маневичах відкрили музей одного експоната «Маневицький човен – моноксил»

  • 2312

Фото без опису

29 грудня в новозбудованому приміщенні музею одного експоната «Маневицький човен – моноксил» відбулося відкриття експозиції та проведення круглого столу «Про стан та перспективи розвитку музею одного експоната «Маневицький човен – моноксил».

Участь в обговоренні взяли Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, народна депутатка Ірина Констанкевич, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко, член-кореспондент Української академії історичних наук Геннадій Бондаренко, старший науковий працівник інституту археології Національної академії наук України Андрій Петраускас та інші. Олександр Оксентійович щиро подякував народній обраниці за всебічну підтримку та дієву допомогу щодо вирішення нагальних питань Маневицької територіальної громади та вручив відзнаки підприємцям Петру Міцевському і Богдану Киричику за надану допомогу у збереженні історично-культурної спадщини Маневицького краю.

За сприяння народного депутата України Ірини Констанкевич, депутатського корпусу минулих скликань, райдержміністрації, нинішнього депутатського складу Маневицької селищної ради було розпочато реконструкцію краєзнавчого музею шляхом створення новітньої експозиції в спеціалізованому музейному павільйоні в смт Маневичі. Згідно проєктно-кошторисної документації вже проведено роботи більше як на мільйон гривень для подальшого збереження, музеєфікації пам’ятки та забезпечення належної презентації найбільшого та найдавнішого в Україні нововиявленого історико-культурного об’єкту підводної археології «Маневицького човна - моноксила (однодеревка) 1223-1256 рр.» – середньовічного човна-довбанки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуУ рамках заходу була проведена всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Маневиччина, Чорторийськ і Кукли в історії та культурі рідного краю» з презентацією збірника, який охоплює загальні питання краєзнавчих досліджень, історію населених пунктів Маневиччини та Волинського Полісся, видання якого відбулося завдяки Програмі розвитку культури, мистецтва та охорони пам’яток культурної спадщини Маневицької селищної ради на 2021 рік.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Гарний настрій та позитивні емоції на передодні новорічно-різдв’яних свят учасникам заходу подарували творчі колективи  Центру культури та дозвілля.

Фото без описуФото без опису