14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 1177

Фото без опису

Сьогодні українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власним життям, зумів зупинити невидимого та підступного ворога.

Сьогодні в селищі Маневичі відбулися заходи біля  пам’ятного знаку «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС». Віддати шану постраждалим та учасникам найбільшого лиха в історії світової ядерної енергетики прийшли люди, які безпосередньо брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи, керівництво громади, духовенство селища, працівники організацій і установ та усі небайдужі жителі Маневицької громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Священнослужителі відправили молебень та закликали громадськість згадати у щирій молитві всіх загиблих тих тяжких потрясінь.

Фото без описуФото без опису

Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк зазначив, що ми повинні  пам’ятати та цінувати подвиг українців, які ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення зупинили невидимого монстра, врятували людство від смертельної небезпеки та подякував за самовідданість і мужність героям, які виконали свій священний обов’язок.

Фото без опису

Усі присутні схиливши голови перед героїчним подвигом, поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вшанували загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без опису

Пізніше захід продовжився в Маневицькій публічній бібліотеці. Вітаючи героїв-чорнобильців, очільник громади побажав  усім мирного неба, доброго здоров’я, сімейного затишку, щастя і добра та нагородив Почесними грамотами Маневицької селищної ради за мужність і самопожертву, виявлені під час ліквідації наслідків аварії  Володимира Велікошина та Миколу Максимчука, якого в його особистий день народження, також було нагороджено Подякою обласної ради та пам’ятною медаллю «За заслуги».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Зі словами вдячності звернувся до присутніх голова Маневицької громадської організації «Спілка Чорнобиль» Григорій Бас, який висловив слова подяки та шани ліквідаторам та нагородив Почесними грамотами Василя Чарового та Віктора Козла.

Фото без описуФото без опису

Затишну та урочисту атмосферу усім присутнім подарували працівники Маневицької публічної бібліотеки і  Центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису