ПАРЛАМЕНТ ПІДТРИМАВ АСОЦІАЦІЮ МІСТ УКРАЇНИ і ВОЛИНСЬКОГО НАРДЕПА та ЗБЕРІГ АКЦИЗ НА ПАЛЬНЕ ДЛЯ ГРОМАД

  • 204

Місцевий акциз на пальне збережено – парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу. Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» №4100-д від 05.11.2020 року.

Зокрема, парламентарі підтримали позицію Асоціації міст України і проголосував «за» поправки народних депутатів Галини Васильченко та волинського нардепа Вячеслава Рубльова про збереження акцизу на пальне для бюджетів місцевого самоврядування. «За» поправки №419 та №147 свої голоси відділи 236 та 304 нардепи, відповідно.

П’ять волинських парламентарів проголосували «За» поправку №419: Ірина Констанкевич, Ігор Палиця, Степан Івахів, Ігор Гузь та В’ячеслав Рубльов. Валерій Стернійчук, хоч і був присутній та не голосував.

За поправку №147 «За» проголосували Констенкевич, Палиця, Рубльов, Гузь та Стернійчук, Івахів не голосував.

Асоціація міст України висловлює вдячність народними депутатам України за врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проєкт змін до Бюджетного кодексу України!

«Пишаємося особливою роллю В’ячеслава Рубльова у боротьбі за збереження акцизу для органів місцевого самоврядування. Дякуємо, від імені всіх муніципалітетів-членів Асоціації міст України, за підтримку спільних зусиль», – написала на сторінці Волинського регіонального відділення АМУ Facebook виконавча директорка РВ Мар’яна Конончук.

Нагадаємо, що одним із найголовніших бюджетних питань, які відстоювала Асоціація міст України було саме збереження зарахування до бюджетів місцевого самоврядування частини (13,44%) акцизного податку на пальне.

Так спільними зусиллями АМУ та народних депутатів лише для громад Волині вдалося зберегти, зі слів консультанта з бюджетних питань Асоціації міст України (проєкт «ПУЛЬС») Василя Грома, понад 200 мільйонів гривень. Якби цього не сталося, Луцьк, зокрема, міг недоотримати понад 37 мільйонів гривень.

Волинське регіональне відділення Асоціації міст України дякує народним депутатам від Волині за підтримку місцевого самоврядування!

Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України