Проведено інформаційний вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції» для безробітних громадян зареєстрованих у службі зайнятості

  • 352

20 січня Маневицькою районною філією Волинського обласного центру зайнятості проведено інформаційний вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції» в онлайн режимі за допомогою програми ZOOM для безробітних громадян зареєстрованих у службі зайнятості.

 

До участі в заході було запрошено начальника відділу «Маневицьке бюро правової допомоги Наталю Зорю та директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Маневицької селищної ради Ларису Лісовецьку.

Під час вебінару учасникам було роз’яснено основні ризики , які можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування за кордоном, основні засади правової захищеності під час легального працевлаштування. На даному заході обговорено основні чинники та мотиви , що спричиняють міграцію, ознайомлено з захистом громадян України від протиправних дій нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми. Адже нелегальна робота за кордоном не тільки не вирішить проблеми людини але навпаки може привести до трагічних результатів.

Наталя Зоря, начальник відділу «Маневицьке бюро правової допомоги», підкреслила , що кожен постраждалий у скрутних ситуаціях має право на правову допомогу від держави.

Учасники вебінару отримали змістовну та корисну інформацію з уст соціальних партнерів. Захід пройшов з метою підвищення обізнаності учасників з проблемою торгівлі людьми та шляхами безпечної, легальної міграції і працевлаштування.