До уваги депутатів та посадових осіб місцевого самоврядування, керівників комунальних підприємств, установ та закладів Маневицької селищної ради!

  • 186

Нагадуємо, що з 01 січня 2021 року розпочався етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство з питань запобігання корупції.

Для входу до системи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (за адресою https://portal.nazk.gov.ua) використовуються особисті ключі та відповідні їм посилені сертифікати відкритого ключа, видані акредитованими центрами сертифікації ключів (ЕЦП).

Строк дії сертифікатів ЕЦП, не перевищує два роки, а окремих з них – 1 рік. Після закінчення цього терміну, для накладення ЕЦП на документи, необхідно здійснити повторне отримання послуг. Причиною цього є вимоги захисту інформації, які висуваються до засобів, що використовуються для накладення ЕЦП.

Суб’єкт декларування несе персональну відповідальність за не отримання електронного цифрового підпису та несвоєчасне подання електронної декларації. Нагадуємо про те, що з 07.11.2018р. Закон України «Про електронний цифровий підпис» втратив чинність, натомість з 07.11.2018р. набрав чинності Закон України «Про електронні довірчі послуги».

Звертаємо також вашу увагу на те, що неподання таабо несвоєчасне подання декларації тягне за собою відповідальність відповідно до чинного законодавства України.