Поліпшення якості медичної допомоги можливе лише при ефективному функціонуванні усіх ланок охорони здоров’я

  • 214

Фото без опису

Нещодавно відбулася нарада керівництва Маневицької селищної ради із медичними працівниками громади первинної та вторинної ланок.

Перед присутніми виступили: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Володимир Фурманчук, директор комунального підприємства «Маневицька центральна районна лікарня» Олег Бегаль, головний лікар комунального підприємства “Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Тетяна Самчук. 

Під час обговорення наболілих проблем галузі піднімалися питання щодо недостатньої роботи по виявленню на ранніх стадіях онкологічних хвороб, туберкульозу, цукрового діабету тощо. Жваві дискусії викликало питання про певну неузгодженість у співпраці між первинною та вторинною ланками охорони здоров’я. Виникає потреба для напрацювання спільного алгоритму дій між представниками місцевої влади та працівниками медичних закладів щодо фінансування медичних закладів територіальною громадою, забезпеченості медичним обладнанням, врегулювання співпраці між КП «Маневицька центральна районна лікарня» і КП “Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги”

За підсумками наради Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк закликав усіх присутніх до конструктивної роботи у подальшому. «Обстеження та лікування пацієнтів – це спільна справа для фахівців будь-якого рівня. І від того, як співпрацюватимуть медичні працівники первинної ланки з фахівцями, які надають вторинну медичну допомогу, часто залежить життя пацієнта. Тому ефективність і чіткість функціонування всіх ланок із поліпшення якості медичної допомоги можливі тільки при їх узгодженій взаємодії. У свою чергу місцева влада зацікавлена не лише зберегти, а й розвивати спроможну мережу закладів для надання медичної допомоги. І ми робитимемо усе можливе для проведення ремонтів приміщень, оновлення обладнання та розвиту галузі вцілому», – сказав Олександр Оксентійович.