У Маневицькій громаді з робочим візитом перебувала народний депутат України Ірина Констанкевич

  • 256

24 березня з робочим візитом у Маневицькій громаді перебувала народний депутат України Ірина Констанкевич. На зустрічі з керівництвом селищної ради було озвучено багато запитань до Ірини Мирославівни, на які вона надала вичерпні відповіді та рекомендації з подальшого вирішення піднятих запитів. Зокрема, піднімалися питання щодо перспектив внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту», а саме: принципів та підходів до створення профільних академічних ліцеїв. Також обговорювалося питання щодо забезпечення шкільними автобусами та виділення коштів з державного бюджету у цьому році на  «Нову українську школу». Крім того, обговорено перспективи про спрощення на законодавчому рівні тендерних торгів на закупівлю послуг по харчуванню у закладах освіти дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Піднімалися питання про розробку, погодження і затвердження проекту землеустрою щодо встановлення меж села Бережниця, так як зазначений населений пункт межує з землями Поворського авіаційного полігону, питання вилучення із постійного користування ДП «Маневицьке лісове господарство» земельних ділянок та зміну їх цільового призначення під землі житлової та громадської забудови селища Маневичі, сіл Оконськ і Череваха.

Обговорювалося питання оплати праці працівникам медичних закладів, залучених до роботи лікарських комісій при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військових комісаріатах).

Ще на робочій зустрічі говорили про відновлення руху приміського дизель-поїзда «Ковель-Сарни» та передачі на баланс Маневицької селищної ради водопроводу, який належить Укрзалізниці, для надання послуг населенню з водопостачання.

Народний депутат зустрілася також з керівниками депутатських фракцій Маневицької селищної ради . Депутатами Веремчук Л.В., Зінчуком П.Р., Наумчук О.В., Бегалем О.П.  піднімалися питання щодо подальшої долі Маневицького району, надання Маневицькій районній лікарні статусу опорної лікарні,  можливості відкриття підприємства по переробці бурштину на території Маневицької громади та виплати заборгованості за рішеннями суду по коштах за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи. Іриною Констанкевич було дано роз’яснення та шляхи вирішення усіх озвучених запитань. По завершенню зустрічі вона подякувала депутатам за активну позицію та підняття актуальних наболілих питань і пообіцяла підтримку у розвитку Маневицької громади. Також відбулася зустріч з директорами КП «Маневицька центральна районна лікарня» О. Бегалем та «Маневицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Т.Самчук щодо наболілих питань медичної галузі.

Під час перебування у Маневичах Ірина Мирославівна зустрічалася з ініціативною групою маневичан, які отримують пенсії по інвалідності в наслідок захворювань, пов’язаних з Чорнобильською катастрофою, по питанню збільшення пенсій та виплат інших гарантованих державою пільг. Народний депутат пообіцяла вивчити підняте питання та проінформувати заявників по результатах розгляду.

Приємною місією депутатка завершила свою робочу зустріч у Маневицькій дитячо-спортивній юнацькій школі. Ірина Мирославівна привітала наших юних спортсменів, срібних призерів чемпіонату України в категорії U-13 команду Маневицької ДЮСШ «Респект» і нагородила подякою тренера Андрія Шевчука. До привітань долучився Маневицький селищний голова який подякував тренеру, футболістам та їх батькам за наполегливу працю та побажав подальших перемог. Також за сприяння депутата Волинської обласної ради Івана Киричика було придбано та вручено для подальших тренувань футбольні м’ячі.