Відділ „Служба у справах дітей” виконавчого комітету Маневицької селищної ради інформує

  • 360

Фото без опису

Протягом І кварталу 2021 року відділом „Служба у справах дітей” виконавчого комітету Маневицької селищної ради опрацьовано 14 письмових та 15 усних звернень громадян, підготовлено 34 запити, клопотання та інформації. Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянуто 6 питань порядку денного:

– про надання дозволу для здійснення правочинів стосовно нерухомого та рухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти -3;

– про вирішення спору між батьками щодо місця проживання дитини -1;

– про встановлення годин побачень батьку з сином-1;

– про надання дозволу батькам на цілодобове перебування дитини у закладі, який здійснює інституційний догляд-1.

Підготовлено 7 проектів рішень виконавчого комітету Маневицької селищної ради. Взято участь у 2 судових засіданнях з кримінальних справ, які стосуються інтересів дітей.
Станом на 01.04.2021 року на території громади проживає 34 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування в сім’ях опікунів, піклувальників та 12 дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховується в дитячих будинках сімейного типу села Северинівка та селища Маневичі. На території сіл громади проживає 15 дітей в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах.
Спільно з працівниками відділу соціальної роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг),  ювенальної превенції, бюро правової допомоги, старостами,  обстежено умови проживання 53 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, 8 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. З батьками проводились профілактичні бесіди щодо належного виховання дітей, надавалась інформаційно – правова допомога. В результаті проведеної роботи по всіх сім’ях складені акти обстеження умов проживання, на 3 батьків – адміністративні протоколи за ст. 184 КУпАП.