Голова громади зустрічався з жителями села Цміни

  • 274

Фото без опису

Нещодавно в Будинку культури села Цміни за участю Маневицького селищного голови Олександра Гаврилюка відбулася зустріч з місцевими жителями. На зібранні обговорювали питання покращення функціонування Цмінівської місцевої пожежної команди. Олександр Оксентійович зазначив, що для пожежного автомобіля закуплено бензин, а для більш якісної роботи буде введено ще одну додаткову штатну одиницю. Говорили про наболілі та накопичені роками невирішені проблеми ремонту доріг та облаштування сміттєзвалищ. Також присутніми жителями було висловлено прохання щодо облаштування майданчика у селі Цміни для розташування ринку.
Одне з питань, яке було озвучено, стосувалось можливості надання в оренду нерозподілених та невитребуваних земельних часток (паїв). З приводу набуття в оренду даних земельних ділянок до Маневицької селищної ради звернулись фермерське господарство «Корсойл Агро» та громадяни Шевчук О.М., Каразія А.С., Гаврилюк С.П.  Як зазначили очільник громади та начальник відділу землекористування, кадастру, екологічної безпеки  виконавчого комітету Маневицької селищної ради Олег Філон пропозиції висловлені місцевими жителями будуть враховані при прийнятті рішення про надання в оренду земельних ділянок. За словами потенційних інвесторів вони мають наміри проводити діяльність в галузі рослинництва та тваринництва. Крім оренди невитребуваних земельних часток паїв планують отримати в оренду на конкурентних умовах землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, а також укладати орендні угоди безпосередньо з громадянами власниками земельних часток паїв.
На завершення зустрічі Олександр Гаврилюк звернувся до всіх присутніх у залі з проханням напередодні великого християнського свята спільно долучитися до прибирання території кладовищ та інших об’єктів бюджетної інфраструктури, які розміщені на території населених пунктів, а також навести лад біля своїх будинків та вулиць. Адже наша спільна мета – це чисті та доглянуті населені пункти у яких приємно жити.