Великоднє диво

  • 210

Фото без опису

Весна в Україні. Воскресає природа, воскресає життя. З кожним днем до нас наближається головне християнське свято Великдень, до якого необхідно збагачуватися духовно, допомагати ближньому і наповнювати свято добрими справами. 14 квітня 2021 року у Центрі культури та дозвілля Маневицької селищної ради відкрилася виставка-конкурс «Великоднє диво», в якій брали активну участь працівники клубів та будинків культури сіл Колодії, Вовчицьк, Троянівка, Нова Руда, Лісове, Северинівка, Велика Яблунька, Комарове, Кукли, Козлиничі, Мала Ведмежка, Череваха. Виставка – конкурс проведена з метою відродження народних традицій, звичаїв та обрядів, пов’язаних зі святкуванням Великодня, виявлення найбільш талановитих серед жителів Маневицької ОТГ, підтримки творчо-обдарованих майстрів серед молодих людей, дітей, учнів ,пошуку та розкриття талантів, відродження народних ремесел, традицій та писанкарства. На виставку було представлено вироби декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва з використанням різних технік виконання: техніка паперокручення, оригамі, декупаж (аплікація з серветок), вишивка стрічками, плетення та клеєння бісером, пап’є-маше, печворк, лозоплетіння та інші роботи великодньої тематики. Виставка вразила своєю неповторністю, колоритністю, та якісним рівнем виконання представлених робіт.
Роботи Леончук Ольги Олександрівни (Колодії), Герасимчук Альбіни Леонідівни (Костюхнівка), Оксенюк Ірини Ростиславівни (Кукли), Піддубної Людмили Іванівни (Маневичі), Бричук Ліни Володимирівни (Северинівка), Близнюк Лідії Миколаївни (Лісове), які стали переможцями виставки-конкурсу, будуть брати участь в обласній виставці «Великоднє диво», яка відбудеться в м. Луцьку.
Кажуть, що Великдень – найкращий час, щоб залишити образи та гнів в минулому та разом зі святом розпочати нове, світле та радісне життя.
Миру, здоров’я, злагоди усім нам та успіху конкурсантам!

Фото без описуФото без описуФото без опису