Згадали полеглих та вшанували живих

  • 196

За традицією травень розпочався з відзначення  Дня пам’яті і примирення та  Дня Перемоги.
8 травня біля Братської могили, що у Маневичах,  розпочалися урочистості з нагоди Дня пам’яті і примирення та  76-ї річниці Перемоги над нацизмом. Священнослужителі відслужили панахиду за всіма загиблими, а представники громадськості хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих Героїв та поклали  квіти до священного місця. До присутніх звернулися Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк та ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій Микола Масюк, які закцентували увагу присутніх на значущості Великої Перемоги та тої ціни, яку заплатили визволителі заради досягнення омріяної свободи, провели паралелі між тою війною та сучасною неоголошеною, що йде сьогодні на сході України.

Потім до стенду «Назавжди в наших серцях» та пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам очільником громади, за участю представників підприємств, установ, організацій та громадськості селища, покладено квіти до підніжжя пам’ятників полеглим воїнам.

Урочистою колоною громадськість селищної ради, у супроводі духового оркестру, вирушила до Меморіалу Слави, де, незважаючи на несприятливі погодні умови, відбувся урочистий мітинг.

До присутніх з вітальними словами звернулись: Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, голова Маневицької ветеранської організації Дмитро Фальковський, настоятель храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії отець Михайло, юні джури рою «Воля» Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка Юлія Черчик та Роман Дяк. Виступаючі пройнялися повагою до ветеранів війни і згадали усіх, хто загинув та продовжує гинути на воєнних фронтах. Хвилиною мовчання та покладанням гірлянд і живих квітів присутні вшанували
пам’ять загиблих у Другій світовій війні.