На Волині рятувальники разом з лісівниками провели навчання з ліквідації масштабних лісових пожеж

  • 184

Фото без опису

26 травня в урочищі Грива в межах ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» відбулися протипожежні навчання за участю співробітників ДСНС та працівників лісового господарства Волинської, Житомирської та Рівненської областей.
Маневиччину у навчанні представляли вогнеборці 13 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області в кількості 6-ти осіб особового складу на автомобілі покращеної прохідності.
За легендою навчань, в урочищі трапилося 5 пожеж, одна з яких – верхова,  на загальній площі 150 га. Над ліквідацією імітованого горіння, що було відображено в максимально наближених до реальності умовах, працювали понад 130 людей, залучено понад 50 одиниць техніки – 13 тракторів, 7 пожежних модулів, 23 пожежні автомобілі.
Як зазначив один із керівників навчання, заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Волинській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий, вдосконалення алгоритму спільних дій при ліквідації масштабних пожеж в екосистемах  відіграє ключову роль.
«Ці навчання продемонстрували злагоджену й ефективну роботу на усіх рівнях. Цінний досвід сьогоднішніх навчань ще й у тому, що мали можливість оцінити масштаб і потужності наявних сил і засобів для подолання наслідків пожеж в екосистемах», – наголосив Віктор Милостивий.

 

За матеріалами ДСНС

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису