Маневичі відсвяткували День народження!

  • 344

Фото без опису

У неділю на свято Трійці маневичани феєрично відсвяткували 129-ту річницю селища Маневичі. У такий сонячний, літній день у парковій зоні стадіону, серед соснового лісу, з самого ранку відбувалося багато різних заходів. Не порушуючи традицію і в цьому році, Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк разом з учасниками параду «Наше майбутнє», духовим оркестром, гостями, які прибули на святкування, та жителями селища святковою ходою вирушили від приміщення Маневицької селищної ради до імпровізованої сцени, яка була спеціально створена для проведення урочистих заходів.
У цей день зібралося багато жителів Маневич, гостей, які з приємністю долучилися до проведення святкувань з нагоди Дня селища, Дня медичного працівника та Дня батька.
Щирою молитвою початок святкувань благословив настоятель Храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії  Протоієрей Михайло Мельничук.

 

Фото без опису

Після цього із вітальними словами до усіх присутніх звернувся селищний голова Олександр Гаврилюк. «Я гордий, що живу поряд з такими щирими, добрими та працьовитими людьми, я люблю своє селище, хочу щоб воно розвивалося та ставало ще комфортнішим для життя простих людей. Впевнений, що ми всі разом докладемо максимум зусиль для розбудови та процвітання наших рідних Маневич і громади в цілому. Дякую кожному, хто своєю щоденною працею вносить неоціненний  внесок у розбудову та життєдіяльність селища. Бажаю усім міцного здоров’я, родинного затишку та мирного неба», – зазначив Олександр Оксентійович та нагородив цінними подарунками учасників параду візочків «Наше майбутнє» –  сім’ї Кушків, Трофимчуків та Литвиненків.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Завітала на святкування народний депутат України Ірина Констанкевич, яка побажала маневичанам щастя, достатку, а селищу процвітання і нових досягнень та вручила Подяки Петру Міцевському, Володимиру Радіону і Богдану Сидоруку. Також Ірина Мирославівна привітала та нагородила медичних працівників громади Тетяну Самчук, Ніну Медведюк, Аллу Чеб, Олександра Шостака, Надію Лінник, Олену Синявську та Людмилу Сушко.

Фото без описуФото без опису

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, який був присутній на урочистостях щиро привітав усіх зі святом та вручив голові громади пам’ятну відзнаку – гравертон з привітаннями та побажаннями добробуту, благополуччя та миру кожній родині нашого селища. Григорій Вікторович нагородив Почесною грамотою Волинської обласної ради заступницю директора Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка Аллу Іщик. До вітань долучилася голова Камінь-Каширської  районної державної адміністрації Ольга Ващук, яка за дорученням голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка зачитала привітання жителям і  вручила Почесну грамоту Волинської облдержадміністрації директору ДП «Поліське лісове господарство» Андрію Яцині. Крім того, Ольга Петрівна нагородила грамотами райдержадміністрації депутата декількох скликань Маневицької селищної ради Анатолія Неродика, директора Маневицького центру творчості дітей та юнацтва Валентину Ковальчук та директора КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня» Олега Бегаля. Голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус сердечно привітав жителів нашого містечка з урочистостями та вручив грамоти районної ради директору Маневицької Публічної бібліотеки Любові Солов’янчик, диспетчеру 14 державної пожежно-рятувальної частини 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Волинській області Ганні Горайчук та депутату Камінь-Каширської районної ради, директору КП «Маневицький районний центр медико-санітарної допомоги» Тетяні Самчук. До хороших побажань долучився Володимирецький селищний голова Василь Ковенько та директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк.
Усі гості взяли участь у святковому, різнобарвному концерті, який підготували вихованці закладів освіти селища, учасники колективів центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради та школи мистецтв. Приємним сюрпризом для усіх став чудовий та професійний виступ творчих колективів Володимирецького будинку культури, який маневичани приймали неймовірними і вдячними оплесками.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Потім на святкову сцену були запрошені Маневицький селищний голова  Олександр Гаврилюк та секретар ради Володимир Черчик, які провели церемонію нагородження «Гордість селища» та вручили цінні подарунки кращим маневичанам, які проявили себе у різних сферах діяльності, а саме нагороди отримали: у номінації «Кращий спортсмен селища» – Артем Клімчук; «Краща дитяча футбольна команда» – ДЮШС-RESPECT U-12» (тренер Андрій Шевчук); «Юний талант» – Евеліна Тарасюк, Софія Федорович, Юлія Черчик; «Кращий творчий колектив» – танцювальний ансамбль «Родзинка» Маневицького ЦТДЮ (керівник Наталія  Дем’янчук», танцювальний колектив «Зернятко» центру культури та дозвілля (керівник Людмила Мельник), інструментальний гурт «Інтермецо» Маневицької школи мистецтв (керівник Ліна Марич); «Кращий колектив національно-патріотичного виховання» – рій «Воля» Маневицького ліцею  №1 імені Героя України Андрія Снітка (керівник Алла Іщик); «Обдаровані діти» – Шишолік Владислава, Дарина і Ірина Косько та Ульяна Островик; «Вчитель поколінь» – Павлюк Юрій Тихонович; «Вихователь поколінь – Чубоха Валентина Володимирівна»; «Лікар поколінь» – Грищук Галина Романівна та Антків Богдан Степанович; «Кращий артист селища» – Садовий Ігор Віталійович; «Майстер технічної творчості» – Красьоха Віктор Іванович; «Найстарший житель селища» – 102-річний Сищик Юхим Титович;  «Наймолодший житель селища» – сім’я Віталія Олександровича і Анни Миколаївни Приходьків та їх донечка Христинка; «Міцний шлюб» – Іван Федорович та Зоя Іллічна Соломанчуки, які 55 років прожили у шлюбі; «Меценат селища» – приватний підприємець Жданов Олександр Володимирович; «Милосердя» – молодша медична сестра лікарні Медведюк Галина Нестерівна; «Двір зразкового порядку» –  Руслан Миколайович і Олена Василівна Кучері (вул. Пушкіна, 9), Олександр Анатолійович і Інна Володимирівна Оліферчуки  (вул. Західна, 62), Сергій Володимирович і Мар’яна Петрівна Петруки (вул. Ювілейна, 31); «Благоустрій території підприємств, установ та організацій» – Маневицький центр творчості дітей та  юнацтва (директор Валентина Ковальчук); «Сила натхнення» – випускник Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка, автор книги «Веселкою казок» Володимир Клімчук, який разом з наставником Наталією Савонік виконали на сцені вальс. Цінним подарунком було нагороджено батька-вихователя дитячого будинку сімейного типу Осадчука Степана Васильовича, який разом з дружиною виховують двох рідних та семеро дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Зачарували усіх на  нашому святі учасники благодійної акції «Середньовічні лицарські бої» клуб «АЙНА БЕРА», а їх страродавнє лицарське вбрання приголомшливі бої, кидання списів на стріляння з лука дуже сподобалося маневичанам, а особливо дітям, які з захопленням приміряли лицарські обладунки.

Фото без описуФото без опису

Протягом усього насиченого на яскраві події дня, для маленьких жителів працювали розважальні атракціони, веселі гірки, батути.  Усі охочі могли придбати сувенірну продукцію на різний смак та ціну, посмакувати  прохолодними різноманітними  напоями, солодощами та смачною їжею.
Яскравими враженнями порадували вболівальників футболу команди с. Оконськ та с.Старий Чорторийськ.

Фото без описуФото без опису

Прекрасні та  захоплюючі  емоції подарували на вечірній святковій сцені стадіону селища молодіжний гурт «ФЛАЙzZza», а завершився такий насичений подіями день кращими сучасними українськими хітами суперової дискотеки, які заряджали позитивом, усіх присутніх маневичан.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Щиро дякуємо усім хто долучився до проведення свята. Особлива подяка Волинській обласній «Дитячій місії. Україна»  за чудові подарунки та солодощі для наших маленьких жителів.