КАРАНТИН ПРОДОВЖЕНО ДО 31 СЕРПНЯ!

  • 192

Фото без опису

Коронавірусна хвороба в травні реєструвалась  в 4136 осіб по Волині, з яких  192 випадки зафіксовано на території Колківської, Маневицької та Прилісненської громад. В червні відмічаємо значний спад захворюваності, загалом по області — 800 випадків, в Колківській, Маневицькій та Прилісненській громадах сумісно захворіло 40 людей. Традиційно ріст захворюваності припадає на кінець тижня, що можна пояснити збільшенням кількості контактів в попередні вихідні при відвідуванні ринків, місць масового відпочинку і інших громадських  місць з порушенням протиепідемічних правил.
Карантин продовжено до 31 серпня поточного року, детально з протиепідемічними правилами  можна ознайомитись за посиланням: http://bityl.pl/cmrhR. Звертаємо увагу, що з 16 червня на всій території України введено “зелений” рівень епідемічної небезпеки,  який передбачає  користування захисними масками або респіраторами у всіх громадських місцях,  залишається вимогою особливий режим прибирання з дезінфікуючими засобами, температурний скринінг працівників із внесенням відомостей до спеціальних журналів, наявність спиртвмісного антисептика для рук персоналу та відвідувачів, маркування для дотримання дистанції, окремий збір та утилізація засобів індивідуального захисту.
Держпродспоживслужбою продовжуються  здійснення моніторингових  перевірок  протиепідемічних вимог в період карантину. Під час здійснення таких спостерігаємо масове порушення маскового режиму та дистанції збоку відвідувачів магазинів, ринків, перукарень та інших закладів. Також хочеться відмітити, що власники цих об’єктів створили відповідні протиепідемічні  умови, забезпечили особливий дезрежим прибирання, наявність антисептиків, маркування для дотримання дистанції, але з боку відвідувачів спостерігаємо повне ігнорування чинних вимог.
 Хочеться традиційно відмітити тих людей, які сумлінно дотримуються  протиепідемічних правил, особливо маскового режиму: це продавці магазинів “Ситий кабанчик” та “Дует” в  Маневичах.
Відповідальність  за порушення протиепідемічних вимог не змінилась, зокрема за недотримання маскового режиму, як працівниками так і від відувачами, і надалі  покладається на заклад та накладається у вигляді фінансової санкції в розмірі від 3400 до 5100 гривень. Інші порушення протиепідемічних правил тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу  відповідно до статті 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення  в розмірі від 102 до  425 гривень.
Зважаючи на повідомлення лікарів про важкість перебігу коронавірусної хвороби, високу смертність  та настання ускладнень від перенесеного захворювання, що пов’язано із мутагенністю вірусу, його схильністю до підвищення  патогенного впливу на людський організм, закликаємо  суворо дотримуватись маскового режиму в громадських місцях, не відкидати пропозицій лікарів про вакцинацію та захистити себе від інфікування.

  Маневицьке управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Волинській області