ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ТА КЕРІВНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ МАНЕВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

  • 331

Фото без опису

Відповідно до частини 2 статті 35-1 Закону України «Про відходи» – власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок, укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг.
До джерел утворення побутових відходів (стаття 1 Закону України «Про відходи») відносяться об`єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
У відповідності до пункту 1 частини 3 статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»,  споживач зобов`язується  укладати договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору.
Згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладання штрафу – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн); громадян – суб`єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).
У разі відсутності відповідних договорів на вивезення відходів або відмови від укладання такого договору, що є порушенням чинного законодавства України щодо поводження з побутовими відходами  та Правил благоустрою смт Маневичі, а тому відповідальними особами будуть складатися протоколи про адміністративне правопорушення та подавати на розгляд адміністративної комісії Маневицької селищної ради для накладання штрафу згідно Кодексу України про адміністративні порушення.
Прохання до жителів Маневицької громади, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися в Маневицьке виробниче управління житлово-комунального господарства за адресою: смт. Маневичі, вулиця Ринкова, 22 ( тел. (03376) 2-16-81).