«Вогонь скорботи в серці навіки»

  • 286

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. 26 листопада біля краєзнавчого музею у селищі Маневичі відбувся мітинг-реквієм, приурочений Дню пам’яті жертв голодоморів «Вогонь скорботи в серці навіки». У заході взяли участь керівництво, депутати,  працівники селищної ради, представники організацій та установ, духовенство селища.
«Ми повинні пам’ятати про ті страшні випробовування, які випали на долю нашого народу, про ті події,  які закарбувалися в українській історії трагедією назавжди. Голодомор забрав життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра загиблих. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них» – зазначив у своєму виступі селищний голова Олександр Гаврилюк.
Присутні вшанували закатованих голодом жертв хвилиною мовчання, а духовенством селища було проведено поминальну панахиду за невинно вбитими українцями. Працівниками краєзнавчого музею підготовлено тематичну виставку «Голодомор – нестихаючий біль України», з якою може ознайомитися кожен бажаючий у приміщенні музею.
День пам’яті жертв Голодоморів – це день скорботи і болю українського народу. Закликаємо всіх жителів громади у суботу о 16:00 приєднатися до загальноукраїнської акції «Засвіти свічку», поставити свічки та лампадки у вікнах осель та вшанувати мільйони вбитих голодом українців хвилиною мовчання.
Напередодні в закладах освіти та культури Маневицької громади пройшли тематичні заходи та виставки приурочені національній трагедії тих жахливих подій.

500