ПРОФІЛАКТИЧНА ТА РОЗ`ЯСНЮВАЛЬНА РОБОТА ІЗ НЕСАНКЦІОНОВАНОЮ ТОРГІВЛЕЮ В СМТ МАНЕВИЧІ

  • 257

Фото без опису

Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених  статтею 160 Кодексу України про адміністративні порушення  – «Торгівля з рук у невстановлених місцях»  і  ст.164 цього ж Кодексу – «Порушення правил підприємницької діяльності».
За ініціативою працівників відділу капітального будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Маневицької селищної ради, спільно із працівниками відділення поліції №1 (сел. Маневичі), працівників Маневицької споживчої спілки та працівників споживчого товариства «Луцьккоопторг», які є орендарем земельної ділянки  з метою недопущення випадків існування стихійної торгівлі на тротуарах вулиць, проводяться відповідні профілактично – рейдові відпрацювання, спрямовані на дотримання правил дорожнього руху особами, які прибувають автомобільним транспортом для відвідування продовольчо – промислового ринку у вихідні та святкові дні ( під час роботи ринку промислових та продовольчих товарів) по вулиці Ринковій та вулиці 100 – річчя Маневич.
Ці профілактично – роз`яснювальні заходи дадуть змогу виключити випадки несанкціонованої (стихійної) торгівлі фізичними та юридичними особами, без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів (з рук, із землі та без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі на тротуарній частині) в межах ринку по вулиці Ринковій, по вулиці 100 – річчя Маневич та навпроти магазину «Орбіта», з обох сторін.
Продукти харчування, які безконтрольно реалізують підприємці або приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином. Отже, їх споживання може спричинити небезпечні захворювання. Тому, найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.
Шановні жителі громади, купуйте продукти харчування лише в закладах торгівлі, в яких створені відповідні умови для їх реалізації.
Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!