Робота з документами, зверненнями громадян та запитами на інформацію, що надійшли до Маневицької селищної ради протягом першого півріччя 2021 року

  • 178

Фото без опису

На виконання вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян» та Закону України «Про  доступ до публічної інформації» у загальному відділі виконавчого комітету Маневицької селищної ради проводиться системна робота із забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення громадян та запити на інформацію, забезпечення кваліфікованого та своєчасного розгляду та оперативного вирішення порушених в них питань, задоволення законних вимог заявників.
Робота з документами та організація діловодства
За січень-червень 2021 року в загальному відділі виконавчого комітету селищної ради зареєстровано та опрацьовано 1748 вхідних та 1068 вихідних документів.
Звернення громадян
Протягом першого півріччя 2021 року до Маневицької селищної ради надійшло 766 звернень громадян, з них 749 індивідуальних та 17 колективних звернень.
Всього було розглянуто:
745 заяв (клопотань) з них 663 – вирішено позитивно у зазначені законодавством терміни, 82 –  питання, що стосуються  аграрної політики і земельних відносин, будуть розглянуті на черговій сесії;
21 скаргу з них 14 – вирішено позитивно, на 6 – надано роз’яснення,  1 скарга щодо сфери діяльності охорони здоров’я перебуває на розгляді.
У колективних зверненнях найчастіше піднімались питання будівництва та ремонту доріг. Також жителі громади в переважній більшості у своїх зверненнях порушували питання, що стосуються аграрної політики і земельних відносин, комунального господарства, економічної, цінової, інвестиційної політики та соціального захисту.
Робота із запитами на інформацію
До Маневицької селищної ради за цей період надійшло 9 запитів на інформацію,  з яких  – 3 від юридичних  та 6 – від фізичних осіб. Згідно Закону України «Про  доступ до публічної інформації» на всі запити надано відповіді.
У Маневицькій селищній раді запроваджена та успішно діє система «АСКОД», завдяки якій документообіг проводиться в електронному режимі, що дозволяє швидше опрацьовувати документи та здійснювати контроль за їх виконанням. Система «АСКОД» забезпечує реєстрацію документів, постановку їх на контроль, створення резолюцій, контроль їх виконання, погодження, ознайомлення, перевірку, розгляд документа, підпису.
Серед чисельних переваг – не лише економія часу та надійний захист інформації, а й можливість дистанційної роботи з документами, що є актуальним на сьогоднішній день, через карантинні обмеження.