Результати роботи ЦНАПу Маневицької селищної ради – білеше 8 тисяч послуг

  • 188

Фото без опису

Через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Маневицької селищної ради надано  більше 8 тисяч послуг.
Найбільш затребуваними залишаються послуги Держгеокадастру, зокрема видача витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку та витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку  земельної ділянки. За півроку надано більше  3 тисяч послуг. Слід відмітити, що ці послуги на сьогодні можна замовити онлайн через Публічну кадастрову карту України.
Не менш поширеними є послуги із державної реєстрації нерухомості. Державними реєстраторами відділу опрацьовано більше 2 тисяч звернень та позитивно задоволено  2237 заяв.
У ЦНАПі можна скористатися послугою державної реєстрації  фізичної особи  підприємцем,  юридичної особи та іншими послугами, що   стосується ФОП та юридичних осіб. Державними реєстраторами опрацьовано близько 400 звернень. Послуга із реєстрації фізичної особи підприємцем доступна онлайн на Єдиному державному веб-порталі “Дія. Державні послуги онлайн”. Крім того, державними реєстраторами ведеться прийом документів щодо надання послуг із державної реєстрації громадського об’єднання, творчої, професійної  спілки, організації роботодавців та їх об’єднань, які надаються Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції.
Відділ ЦНАП і надалі успішно співпрацює із Державною міграційною службою із надання послуг щодо прийому та видачі паспортів громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. З початку року  надано  1124 послуг у паспортній сфері:

  • оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 336;
  • оформлення паспорта громадянина України вперше – 177;
  • оформлення паспорта громадянина України – 198
  • вклеювання фотографії у паспорт при досягненні 25-, 45-річного віку – 413.

Реєстрація місця проживання — найпопулярніша державна послуга в Україні. На території Маневицької територіальної громади ця послуга надається у ЦНАПі та старостами, що дає можливість жителям громади отримати послугу швидко. Всього було надано більше 1200 адміністративних послуг з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.
Частина адміністративних послуг є платними. До селищного бюджету за І півріччя надійшло більше 380 тис. грн.
За послугами до відділу «Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Маневицької селищної ради звертаються не лише жителі Маневицької громади, але і сусідніх територіальних громад, районів і навіть Рівненської області.
Робота відділу спрямована не лише на прийом пакету документів від суб’єктів звернень, а й на підвищення якості та спрощення процедури  надання адміністративних послуг, підвищення рівня задоволеності заявників.