Моніторинг за станом захворюваності на COVID-19

  • 199

Фото без опису

Маневицьким відділенням Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» проводиться постійний моніторинг за станом  захворюваності на COVID-19  в 3 громадах: Маневицькій, Прилісненській та Колківській.
Захворюваність на COVID-19 в трьох громадах  минулого тижня  становила 9 випадків: в Маневицькій ОТГ – 4 (с. Цміни – 3, с. Велика Яблунька – 1), Колківській 5 (в с. Калинівка – 3, с. Рудники – 2), відмічається значний приріст  хвороби по двох ОТГ. Два попередніх тижні, випадків коронавірусної  інфекції не зареєстровано.
З початку 2021 року зареєстровано 868 нових випадків коронавірусної інфекції, зокрема в розрізі громад: Маневицька ОТГ – 428 (летальних – 8), Прилісненська ОТГ – 105 (летальних – 5), Колківська ОТГ – 335 (летальних – 9).
Станом  на  05.08.21р.  на  Маневиччині з початку пандемії підтверджено 2114 випадків COVID-19, серед них у 103 дітей, у 135 медичних працівників, померло від ускладнень  42 хворих. Одужало 2105 осіб.
Окрім того, аналізується захворюваність в залежності від охоплення щепленнями проти COVID-19. Так, за період з травня по липень 2021 року захворіло на  коронавірусну  хворобу  142 осіби, усі вони були нещеплені. Серед осіб, котрі отримали по 2 дози ін’єкції щеплення – хворих на COVID-19 не було. За цей період зареєстровано 5 летальних випадків (усі особи  були нещеплені).
В Україні існує реальна загроза розповсюдження штаму коронавірусу «Дельта», тому необхідний відповідний захист населення шляхом вакцинації. Вакцини, які використовуються в Україні ефективні проти даного штаму коронавірусу. Вакцинація може врятувати українців від стрімкого поширення вірусу, забезпечивши утворення колективного імунітету. Колективи охочих щепитися, або роботодавці  можуть звернутись до регіонального координатора чи викликати мобільну бригаду з вакцинації пункту щеплення  КП «Маневицький ЦПМСД» за місцем роботи. Якщо  хтось немає можливості самостійно пересуватися, також може додому викликати мобільну бригаду з вакцинації, або звернутися за допомогою до сімейного лікаря.
Вакцинованим відкриваються кордони країни для в’їзду за наявності сертифіката повної вакцинації проти COVID-19.

Маневицьке відділення Камінь-Каширського

районного відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ»