Відбулася п’ятнадцята сесія Маневицької селищної ради

  • 250

Фото без опису

24 листопада відбулася п’ятнадцята сесія Маневицької селищної ради восьмого скликання під головуванням селищного голови Олександра Гаврилюка. На сесії були присутні 24 депутати. Перед початком сесійного засідання присутні у залі заслухали звіт про роботу народного депутата України Ірини Констанкевич, яка з робочим візитом відвідала Маневицьку громаду. Ірина Мирославівна прозвітувала про основні здобутки її діяльності за 2020-2021 парламентський рік. Народна обраниця надала відповіді на запитання, що були озвучені та рекомендації щодо можливих варіантів їх вирішення. Розповіла про кошти, які були залучені за цей період до Маневицької громади, про роботу в комітеті гуманітарної та інформаційної політики та напрацювання законодавчих  ініціатив у Верховній Раді. Після виступу Ірини Констанкевич, присутні у залі подякували їй за роботу і підтримку Маневицької громади у різних сферах діяльності та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю для розвитку Маневицької селищної ради.
Перед початком розгляду питань порядку денного сесії депутати селищної ради озвучили ряд депутатських запитів та запитань до Маневицького селищного голови, що стосувалися проведення робіт по впорядкуванню меліоративних каналів в с. Градиськ, надання інформації по проведенню ремонту доріг на території Троянівського старостинського округу, щодо сприяння депутатам селищної ради в організації їх звітів перед виборцями, вуличного освітлення по населених пунктах громади, порядку виплати коштів, які відшкодовуються за ліки та соціальних виплат жителям громади працівниками Укрпошти. Всього на сесійному засіданні розглянуто 161 питання.
У ході сесійного засідання депутати заслухали результати роботи КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня», КУ «Інклюзивно-ресурсний центр», Маневицького  виробничого управління житлово-комунального господарства, КП «Маневицький райсількомунгосп». Затвердили Переліки першого та другого типу об’єктів комунальної власності Маневицької селищної ради та погодження намірів щодо передачі в оренду об’єктів нерухомого майна, План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів у 2022 році, Положення про Почесну грамоту Маневицької селищної ради та Подяку Маневицького селищного голови та Порядок встановлення, обліку та демонтажу меморіальних (пам’ятних), інформаційних дощок та пам’ятних знаків, пам’ятників та монументів н території Маневицької селищної ради.
Під час сесії депутатами було підтримано звернення:

  • Маневицької селищної ради до Верховної Ради України, керівників депутатських фракцій та груп IX скликання у Верховній Раді України, народного депутата України Германа Д.В.;
  • щодо недопущення зміни маршруту руху пасажирського поїзда №142 Львів-Бахмут;
  • щодо термінового напрацювання механізму підтримки аграріїв через різке подорожчання природного газу.

На сесійному засіданні  депутатами було внесено зміни до Регламенту Маневицької селищної ради восьмого скликання та до Комплексної місцевої програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій Маневицької селищної територіальної громади на 2021 рік і виділено кошти для покращення технічного оснащення прикордонної смуги з Республікою Білорусь та попередження виникнення надзвичайних ситуацій. Заслухали інформацію про виконання депутатських звернень та запитів, рекомендацій та висновків постійних профільних комісій та рішень селищної ради за 2021 рік. Розглянули питання про внесення змін до рішення селищної ради від 24.12.2020 № 3/15 «Про бюджет селищної територіальної громади на 2021 рік» та надали згоду на проведення робіт.
Також депутати розглянули значну частину питань, що стосувалися регулювання містобудівної діяльності та сфери земельних відносин.

500Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису