Ти у мене єдина!

  • 169

Фото без опису

У Маневицькій громаді відсвяткували 30-ту річницю незалежності України. З самого ранку у приміщенні Маневицької селищної ради за участі представників депутатського корпусу та громадськості селища було підписано угоду про партнерське співробітництво між Маневицькою селищною радою та Гміною Міста Згеж (Республіка Польща) за участю Маневицького селищного голови Олександра Гаврилюка та Президента Міста Згеж Пшемислава Станішевського. Також попередньо було обговорено організаційні питання та намічено плани щодо налагодження подальшої співпраці та підписання такої угоди з представниками  делегації міста Купішкіс (Литовська Республіка) на чолі з директором адміністрації Купішкіського районного міського самоврядування Кестутісом Якстасом.

500Фото без описуФото без описуФото без опису

Після підписання угоди представники делегації міста Згеж  поклали квіти до пам’ятного знаку «На завжди в наших серцях», що у Маневичах та вшанували усіх загиблих українців у російсько-українській війні.

Фото без описуФото без опису

Хоча погода у цей день  і внесла свої корективи, але усі заплановані святкові заходи відбулися у Центрі культури та дозвілля Маневицької селищної ради. Неповторними, самобутніми,  колоритними костюмами, народними інструментами та мелодійними піснями зачарували усіх присутніх на святі учасники фестивалю народної творчості «Піснеспіви Маневиччини», який уже не вперше проводиться у Маневичах.
Нікого не залишило байдужим презентоване старостами, працівниками закладів культури та освіти, кольорове різнобарв’я вишитих рушників, подушок, скатертин, старовинного посуду та знаряддя праці жителів населених пунктів Маневицької громади. Милували око неймовірні та найрізноманітніші запашні короваї. Широко  та змістовно була представлена виставка-ярмарка кращих робіт вихованців закладів освіти, де всі охочі могли придбати собі на згадку чудові сувеніри та підтримати наших талановитих учнів.
На святі  можна було переглянути чудові, яскраві патріотичні композиції під назвою «Ювілей незалежності очима учнівської молоді», які підготували працівники відділу освіти, молоді та спорту та представники навчальних закладів освіти Маневицької громади.
Присутні на святкуванні жителі та гості громади мали змогу почастуватися кулішем від лісника та іншими смаколиками, які приготували працівники ДП “Маневицьке лісове господарство” та ДП “Поліське лісове господарство”

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

На головній сцені Маневицької громади  відбулися урочисті заходи за участі керівництва селищної ради, представників трудових колективів, громадськості селища, духовенства  та офіційних делегацій міста Згеж та  міста Купішкіс.
Зі словами вдячності та високої поваги Олександр Гаврилюк звернувся до усіх присутніх та висловив слова безмежної гордості за досягнуті здобутки усім жителям Маневицького краю, хто особистим сумлінням, конкретним трудовим внеском зміцнював і продовжує зміцнювати державницькі позиції. Також голова громади нагородив Почесними грамотами Маневицької селищної ради та Подяками народного депутата України Ірини Констанкевич окремих жителів територіальної громади, які своєю працею, авторитетом та сумлінним виконанням обов’язків, внесли значний вклад у розбудову населених пунктів та громади зокрема.  З найкращими вітаннями звернувся до присутніх у залі перший заступник Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександр Михалік, який вручив нагороди Волинської обласної державної адміністрації директору ТзОВ «Енергосервісдім» Петру Сидоруку та завідувачці дошкільним навчальним закладом (ясла-садок) №1 «Веселка» Маневицької селищної ради  у 1988-2019 роках Ніні Гаврилюк. Подяками голови громадської організації «Маневицька районна організація ветеранів АТО на сході України» Яндрія Яцини за активну громадянську позицію, волонтерську ініціативу, за розвиток волонтерського руху, допомогу воїнам, які відстоюють цілісність та незалежність нашої держави в зоні проведення операції об’єднаних сил було нагороджено Михайла Мельничука, Олександра Ланового, Галину Хмеляр та Олександра Ружила.

Фото без описуФото без опису500Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

До вітального слова з нагоди свята долучилися і гості з Згежа та Купішкіса, яким від наших жителів було вручено святий хліб на вишитому рушникові. Вони сердечно привітали усіх українців з таким величним святом та зазначили, що щиро підтримують Україну у її прагненні бути серед країн Європейського союзу та НАТО.

Фото без опису

Під час урочистостей було підбито підсумки конкурсу «Українська вишиванка –  душа народу». За підсумками журі переможцями визнано: у номінації найкраща дитяча вишиванка –  Іванка Долю; у номінації сімейна вишиванка – сім’ю  Олега та Юлії Бегалів разом з синами; у номінації пара у вишиванках – Аллу та Володимира Ольховіків; у номінації жіноча вишиванка – Ірину Войтенко; у номінації чоловіча вишиванка – Олександра Михаліка та автентична вишиванка – Ганну Марчик. Усім переможцям вручено цінні подарунки.

Фото без опису

Урочистий концерт за участі кращих колективів закладів культури та освіти Маневицької громади був пронизаний  патріотизмом та  величчю нашої української пісні та танцю. Чудові та яскраві сценічні костюми, святкове оформлення сцени, а ще вщент наповнений зал глядачів, які були одягнені у національний одяг – вишиванку, створили незабутні враження та підняли патріотичний дух усім присутнім у святковому залі. Грандіозним завершенням став фінал святкового дійства, коли на сцену вийшли усі учасники концерту від найменших до найстарших і разом заспівали пісню українських січових стрільців «О, Україно».
Нехай лише мир та спокій панують у нашому спільному домі! Нехай процвітає та розвивається Маневицька громада та  ненька Україна! Щедрої долі, добра і достатку у всіх справах кожному українцю! Слава українському народові! Слава Україні!

500Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису