У Маневичах вшанували захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

  • 211

Фото без опису

Сьогодні, на площі біля Стенду «Назавжди в наших серцях» у Маневичах за участі керівництва селищної ради, громадськості селища відбувся захід приурочений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
У присутніх на площі жителів громади на лівій стороні грудей майоріли соняхи, виготовлені вихованцями Маневицького Центру творчості дітей та юнацтва, як символ героїчної мужності українських воїнів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

У серпневі дні 2014 року на Донбасі спалахнули одні з наймасштабніших і найзапекліших боїв. Багато бійців повернулися додому в домовинах, чимало поховані у безіменних могилах, сотні стали інвалідами, чимало пережили пекло полону. Серед них багато наших маневичан.
До учасників заходу звернувся Олександр Гаврилюк, який наголосив, що наші українські воїни проявили патріотизм та хоробрість і ціною власного життя захищали усіх нас від російського загарбника. Хай пам’ять про всіх загиблих згуртує нас, дасть нам мудрість і наснагу, а ще силу та волю для зміцнення держави. Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях!

Фото без опису

Поділилася болючими спогадами про ті страшні роки Галина Хмеляр, яка з початку війни на сході України проводить волонтерську діяльність та по цей час опікується нашими воїнами та їх родинами.

Фото без опису

Усі присутні схиливши голови, хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників рідної землі та поклали квіти до пам’ятного знаку. Також цього дня у храмах громади відбулися заупокійні молебні за усіма загиблими захисниками України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису