У Старому Чорторийську і Оконську відсвяткували День села і престольний празник

  • 388

Фото без опису

28 серпня 2021 року, в одне з дванадцяти найбільших свят церковного року – Успіння Пресвятої Богородиці, День  села  і храмове свято відсвяткували жителі та гості Старого Чорторийська і Оконська.
З самого ранку у храмі села Старий Чорторийськ відбулася святкова служба, а пізніше у місцевому Будинку культури провели урочистий захід на який зійшлися чи не усі жителі села. Слова вітань від  голови громади Олександра Гаврилюка, передав усім присутнім у залі, начальник відділу культури та туризму Олександр Піддубний, який щиро привітав усіх жителів із великим престольним святом та побажав міцного здоров’я, невичерпної енергії та благополуччя кожній родині.  Крім того, Олександр Калинович вручив Почесні грамоти Маневицької селищної ради за вагомий особистий внесок у розвиток громади Людмилі Оксенюк та Миколі Шкабурі.
До вітань долучилася і  староста села Марія Свента, яка побажала своїм землякам Божої благодаті і миру та нагородила окремих жителів цінними подарунками, які своєю невтомною працею розвивають та прославляють рідне село. Святкову і феєричну атмосферу усім глядачам подарував знаний місцевий колектив «Стежечка», пісні якого вже давно припали до душі мешканцям Чорторийська. Після концерту усі охочі могли продемонструвати свій талант і поспівати у караоке та потанцювати на чудовій дискотеці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У селі Оконськ урочистості з нагоди Дня села і храмового свята  вранці розпочалися із святкового богослужіння у місцевому храмі, а  в обідню пору біля місцевого клубу відбувся святковий концерт. Олександр Піддубний, який прибув на урочистості привітав жителів  зі святом та побажав міцного здоров’я, щастя, вагомих здобутків, миру та злагоди у кожній сім’ї, нагородив  Почесними грамотами Маневицької селищної ради за вагомий внесок у розвиток територіальної громади Юрія Скорохода, Миколу Ковбасюка та сім’ю Віталія і Ольги Мельників. Також Олександр Калинович вручив Подяку голови громадської організації «Маневицька районна організація ветеранів АТО на сході України» за розвиток волонтерського руху, допомогу воїнам, які відстоюють цілісність та незалежність нашої держави в зоні проведення операції об’єднаних сил Олександру Ружилу.  У цей же день випускницям Оконського ліцею Анастасії Басалка та Дарині Дем’янчук, які набрали понад 190 балів на ЗНО, вручили премії від керівництва громади. До вітань долучився староста села Петро Биковський, який побажав усім присутнім на заході миру, добра та добробуту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Урочистості були насичені щедрими словами привітань та концертною програмою аматорських колективів та солістів Центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради.

Фото без описуФото без опису

Після завершення святкових урочистостей на місцевому стадіоні, відбувся футбольний матч  між ФК «Череваха» та ФК «Оконськ», де перемогу здобула команда села Оконськ. Святкування закінчилися веселою дискотекою.

Фото без опису