Відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Маневицької селищної ради

  • 223

Фото без опису

Сьогодні у Центрі творчості дітей та юнацтва відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників Маневицької селищної ради за участю селищного голови Олександра Гаврилюка, начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Людмили Плахотної та заступника начальника відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти управління Державної служби якості освіти у Волинській області Оксани Малащук.
Найперше, усі присутні на заході під оплески привітали молодих педагогів, які долучилися до вчительської когорти Маневицької громади та щиро побажали їм творчої наснаги та терпіння у нелегкій праці. Також було представлено новопризначенних директорів закладів освіти, які попередньо успішно пройшли конкурс на заміщення посад.
Олександр Оксентійович щиро привітав усіх працівників закладів освіти  з новим навчальним роком, побажав успіхів, невичерпної енергії і високих досягнень у роботі з підростаючим поколінням та нагородив Почесними грамотами Маневицької селищної ради: вчителя української мови та літератури Великояблуньківського ліцею Тетяну Остапук,  вчителя української мови та літератури Комарівського ліцею  Олену Чуйко,  завідувача  Черської гімназії-філії Опорного закладу загальної середньої освіти «Троянівський ліцей» Світлану Булік та методиста Центру творчості дітей та юнацтва Людмилу Редько.
До вітань та побажань плідної роботи у новому навчальному році, долучилися і вельмишановні гості: Людмила Володимирівна Плахотна та Оксана Григорівна Малащук.
Під час своєї доповіді, начальник відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради Валентина Буско, докладно розповіла про основні напрямки роботи закладів освіти громади, про досягнення та здобутки талановитих учнів та їх наставників. Крім того Валентина Миколаївна говорила про успішне проведення щорічного фестивалю обдарованої молоді «Сузір’я», про започатковану цьогоріч гарну традицію, а саме урочисте вручення золотих та срібних медалей учням, які здобули високі результати у навчанні на площі перед центром творчості дітей та юнацтва за участі керівництва громади. Також подяками були нагороджені і їхні батьки.  Цього року грошову винагороду отримали випускники навчальних закладів  Маневицької громади, які отримали результати з ЗНО вище 190 балів. На зустрічі піднімалося питання кадрового забезпечення педагогічних працівників у закладах освіти та багато інших важливих питань, що потребували обговорення.
Конференція була насичена змістовними доповідями виступаючих. Свою думку щодо розвитку дошкільної освіти висловила Ніна Василівна Хмеляр, завідувачка дошкільним навчальним закладом освіти (ясла-садок) «Веселка» смт Маневичі,  директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Альона Іванівна Доля зупинилась на основних аспектах діяльності інклюзивної освіти. Про важливість моніторингу освітньої діяльності, як засобу підвищення професійної компетенції педагогічної праці та результатів навчання здобувачів освіти розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи  Маневицького ліцею №2 Таран Жанна Василівна. Нещодавно призначений директор Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка Володимир Микитович Козачук звернув увагу присутніх  на проблемних питаннях, що виникають в управлінській діяльності керівника закладу освіти в умовах законодавчих змін. Щодо формування в учнівської молоді ціннісних життєвих навичок, національно – патріотичного виховання ділилася досвідом та подальшими планами директор Центру творчості дітей та юнацтва – Валентина Миколаївна Ковальчук. Оксана Леонідівна Кушко презентувала роботу центру професійного розвитку педагогічних працівників, а пізніше  продекламувала власний вірш приурочений новому навчальному року.
Також за підсумками роботи минулого навчального року Валентина Миколаївна Буско відзначила нагородами окремих працівників освіти Маневицької селищної ради, подякувала усім за плідну роботу та побажала нових перемог та наполегливої праці.
Серед виступаючих на заході була присутня директор КП «Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги»  Тетяна Миколаївна Самчук, яка у своєму виступі розповіла про заходи щодо запобігання поширенню COVID – 19 у закладах освіти та закликала усіх присутніх  до проведення вакцинації від цієї хвороби.
Гарний настрій присутнім у залі педагогам та гостям подарувала вихованка центру творчості дітей та юнацтва Рузанна Федорко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису