Загальний відділ виконавчого комітету Маневицької селищної ради інформує

  • 171

На виконання вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян» та Закону України «Про  доступ до публічної інформації» у загальному відділі виконавчого комітету Маневицької селищної ради проводиться системна робота із забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення громадян та запити на інформацію, забезпечення кваліфікованого, своєчасного розгляду та оперативного вирішення порушених в них питань, задоволення законних вимог заявників.

Робота з документами та організація діловодства
У серпні 2021 року зареєстровано та опрацьовано 310 вхідних, 385 вихідних документів.

Звернення          громадян
Протягом серпня 2021 року до загального відділу виконавчого комітету селищної ради надійшло 147 звернень громадян – 141 заява та 6 скарг – 3 з яких вирішено позитивно, на 3 – надано роз’яснення. З них 143 індивідуальних та 4 колективних звернення. В переважній більшості у колективних зверненнях піднімались питання будівництва та ремонту доріг, водопостачання, забезпечення водою.

Аналіз питань, з якими звертаються жителі громади, свідчать, що найгострішими залишаються проблеми аграрної політики та земельних відносин.

Актуальними є проблеми соціального захисту, комунального господарства, економічної, цінової, інвестиційної політики та соціального захисту.

Робота із запитами на інформацію.

Всього за цей період надійшло 7 запитів на інформацію від фізичних осіб, згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації». На 5 з них надано вичерпні відповіді в установлений законодавством термін, на 2 запити готується відповідь.