Опорний заклад загальної середньої освіти «Цмінівський ліцей» поповнився ще одним шкільним автобусом

  • 157

У святковий день 1-го вересня на урочистостях з нагоди Дня знань Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк разом з начальником відділу освіти, молоді та спорту Валентиною Буско вручили директору Опорного закладу загальної середньої освіти «Цмінівський ліцей» Людмилі Лавренюк новий шкільний автобус, придбаний на умовах співфінансування за кошти державного та місцевого бюджетів.
Наразі у ліцеї навчається 312 учнів, з них – 17 першокласників. Більшість школярів доїжджає до школи із сусідніх населених пунктів громади. Відтепер понад 180 учнів із сусідніх сіл Підцаревичі, Велика Ведмежка, Мала Ведмежка, Підгаття, Козлиничі, Хряськ зможуть комфортно та вчасно добратися до школи. Це, перш за все, безпека дітей по дорозі до школи, спокій батьків і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного учня, який проживає у сільській місцевості.
Очільник громади Олександр Оксентійович у своєму виступі привітав усіх з новим навчальним роком, побажав міцного здоров’я, терпіння, наснаги та невтомної праці.
Також на святі був присутній голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус, який долучився до вітань з нагоди нового навчального року та презентував  оргтехніку для потреб закладу освіти. Учні та вчителі Цмінівського ліцею висловили слова вдячності Віктору Івановичу за подарунок.
Директор ліцею Людмила Лавренюк та староста села Олександр Мурашко привітали усіх учнів, вчителів та батьків з початком навчального року, побажали, міцного здоров’я, наснаги до навчання та щиро подякували керівництву та депутатському корпусу Маневицької селищної ради за придбаний автобус.