Не допускайте самі та утримуйте інших від порушень правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів

  • 197

Фото без опису

Піротехнічним підрозділом АРЗ СП Головного управління ДСНС у Волинській області 03 вересня 2021 року знешкоджено 3 одиниці ВНП (вибухонебезпечних предметів) часів другої Світової війни, які виявили жителі Камінь-Каширського району. Із низ 2 артилерійські снаряди були знайдені в лісовому масиві за 1 км від села Боровне Камінь-Каширської міської ради та 1 артилерійський снаряд в лісовому масиві за 6 км від села Галузія Прилісненської сільської ради Камінь-Каширського району.

При знаходженні вибухонебезпечного предмету (ВНП) або схожого на нього предмета необхідно:
Добре запам’ятати місце знаходження ВНП;
Встановити попереджувальні знаки або огорожу навколо ВНП.
Для пристрою огорожі можливе використання різних підручних матеріалів (жердини, мотузки, шматки матерії, каміння та інші).

При знаходженні ВНП категорично забороняється:
– брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
– переносити або перекатувати з місця на місце;
– кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
– збирати та здавати їх як металобрухт.

Пам’ятайте: після вашого повідомлення фахівці піротехнічного підрозділу АРЗ СП Головного управління ДСНС у Волинській області знешкодять ВНП за встановленим порядком. Не допускайте самі та утримуйте інших від порушень правил поведінки при знаходженні ВНП.

В разі виявлення ВНП необхідно сповістити будь який найближче розташований орган виконавчої влади: сільську, селищну чи міську раду; дільничного поліцейського; чергових пожежно – рятувальних частин ДСНС – телефон 101; чергових поліції – телефон 102.

 

Камінь-Каширське районне управління Головного управління ДСНС
у Волинській області