ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДЯН

  • 190

Фото без опису

Шановні волиняни! У суху погоду значно збільшується ризик виникнення пожеж в екосистемах, головним чинником яких є людська необережність при поводженні з вогнем. Обов’язком кожного волинянина у літній пожежонебезпечний період є захистити від руйнівної сили вогню природні багатства нашого краю – ліси та торфовища. Для цього кожен повинен неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки: не розкладати багаття у лісах, на торфовищах, утриматись від куріння чи користування відкритим вогнем у цих місцях.
Перебуваючи на відпочинку за містом, господарюючи на присадибних ділянках, прибираючи на полях чи прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки.
Вирушаючи до лісу на відпочинок, обирайте спеціально визначені місця – рекреаційні зони. Подбайте про те, щоб обкопати багаття по периметру, а непогашений вогонь не залишайте без нагляду. Пам’ятайте, що кинуті на сонячній галявині пляшка чи шматок скла фокусують сонячне проміння і здатні спрацювати як запалювальні лінзи, спричинивши пожежу. Тому ідучи з лісу, обов’язково прибирайте за собою сміття!Штрафи за спалювання сухої рослинності:
За самовільне випалювання рослинності або її залишків – від 3060 грн.
За забруднення атмосферного повітря – від 30 600 грн.
За знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу – від 91 800 грн.
За порушення вимог пожежної безпеки в лісах – від 1530 грн.
За самовільне випалювання рослинності або її залишків в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 6120 грн.
Якщо Ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її гілками дерев, піском чи залити водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки, терміново телефонуйте за номером 101!
Закликаємо усіх волинян берегти довкілля, рідний край і його багатства!

Камінь – Каширське районне управління Головного управління ДСНС у Волинській області.