Свято, яке запам’ятається надовго

  • 236

Фото без опису

а свято Різдва Пресвятої Богородиці у село Троянівка приїхало багато гостей: керівництво та депутати Маневицької селищної ради, духовенство громади, рідні та друзі мешканців населеного пункту, щоб насолодитися фольклорним фестивалем «Поліський Водограй», який вже традиційно проходить у вересневі дні, і відсвяткувати храмові свята та Дні сіл Троянівка і Майдан.
Як годиться, свято розпочалося словами привітань від місцевого священослужителя храму Різдва Пресвятої Богородиці  Юрія Ковалюка, який побажав усім миру та заступництва Пресвятої Богородиці.

Фото без опису

Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк у своєму привітанні  бажав міцного здоров’я, невичерпної енергії, гарних емоцій, розквіту їх мальовничим селам. За багаторічну сумлінну працю та активну діяльність на благо Маневицької громади очільник громади нагородив Почесними грамотами селищної ради Марину Медведюк, Марію Оніщук, Ольгу Бандурку, Мотруну Оніщук.

Фото без описуФото без опису

До щирих привітань долучився староста сіл Троянівка, Бережниця, Майдан, Черськ  Віталій Базюк, який бажав землякам безмежного щастя, благополуччя родинам і нагородив подарунками активних жителів населених пунктів.

Фото без опису

Лунали вітання і від місцевого мецената Віталія Віталійовича Базюка, який подарував форму для футбольної команди села Троянівка.
Відкрив фестиваль «Поліський водограй» його засновник, депутат Маневицької селищної ради Андрій Ясюк, зачарувавши усіх своїм милозвучним голосом та подарувавши пісню «Троянівка – рідне село».  Життєрадісні композиції виконували творчі колективи Маневицької територіальної громади, що прибули на святковий фестиваль, а саме: «Яблунька»  (с. Велика Яблунька), «Перевесло» (с.Кукли), «Черемшина» (с.Нова Руда), «Ясени» (с.Цміни), «Гуляночка» (с.Троянівка), «Стежечка» (с. Старий Чорторийськ), ансамбль «Полісяни» та народний аматорський фольклорно-етнографічний  колектив «Дивоцвіт» центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради. А феєричним заключним номером порадували усіх присутніх вихователі та вихованці місцевого дитячого садочка «Колосок».
На завершення начальник відділу культури і  туризму Олександр Піддубний подякував за участь у фестивалі та нагородив Почесними грамотами всі колективи за оригінальність виконання, популяризацію традиційної національної культури, поширення і пропагування українських народних звичаїв та обрядів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису