Щодо епідеміологічної ситуації захворюваності на COVID-19 в Маневицькій громаді

  • 192

Фото без опису

Захворюваність за минулий тиждень (09.11.-16.11.) в  Маневицькій ТГ  становить  69 випадків (1 летальний), попереднього  – 105.
Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в смт. Маневичі . Причиною поширення захворювання є  не завжди вчасне дотримання  протиепідемічних заходів і низьке  охоплення  щепленнями від коронавірусу дорослого населення.
Навантаження на Маневицьку лікарню  не зменшується ,з розрахованих 110 ліжок заповнено 75 , зростає смертність (5 за тиждень). 49 осіб на кисневій терапії ( з них24  на високих потоках кисню). Із усіх померлих по Маневицькій лікарні з початку вакцинальної кампанії  не було вакцинованих.
З початку 2021р зареєстровано  в  Маневицькій  ОТГ-1433 випадків COVID-19 (летальних 27). Волинська область перебуває у « червоній зоні» епіднебезпеки. В області зокрема і в наших громадах діють карантинні обмеження для «червоної» зони . Тому   відповідально дотримуйтеся правил безпеки,  вакцинуйтеся , надівайте маски у громадських місцях і не забувайте про соціальну дистанцію. Тільки вакцинація є найефективнішим  методом уникнення захворювання, госпіталізації та смерті. Ризик захворюваності провакцинованих осіб є мінімальним, а перебіг  можливого захворювання  як легкий або  середньої степені.В  пунктах щеплень  Маневицького центру первинної медико-санітарної допомоги громади забезпечено щоденну безперебійну роботу  пунктів щеплення населення: у робочі дні  8.00-19.00, у  вихідні  дні з 9.00 до 17.00.
Бережіть себе та рідних,зробіть щеплення вже сьогодні,поки завтра не стало пізно.

Маневицьке  відділення Камінь-Каширського районного відділу
Державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров’я України»