Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 208

Фото без опису

Протягом останніх двох тижнів на території громади, як і в цілому по області, значно погіршилась епідемічна ситуація, пов’язана із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом. Як наслідок, за індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки, які оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я України, станом на 11.10.2021 року Волинська область досягла „помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки.
Про це йшлося на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Маневицької селищної ради (далі – Комісія) сьогодні, 11 жовтня 2021 року, яке відбулось за участю Маневицького селищного голови Олександра Гаврилюка та першого заступника голови – Сергія Борисюка.
Очільник громади висловив занепокоєність стрімким поширенням епідемії COVID-19 та націлив присутніх на подальшу активну роботу з метою збереження життя і здоров’я населення.
За повідомленням членів Комісії, лише за останній тиждень з 04.10 по 10.10.2021 року захворюваність на COVID-19 по громаді склала 133 випадки, 6 випадків захворювання завершились летально. Найбільше випадків хвороби (85) зафіксовано по смт Маневичі.
З 04 жовтня 2021 року отримано дозвіл на надання медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу комунальним некомерційним підприємством „Маневицька багатопрофільна лікарня” Маневицької селищної ради, в якому виділено 90 ліжок із доступом до кисню.
Станом на ранок 11.10.2021 на лікуванні в стаціонарі лікарні перебувало 72 хворих. З них:
Камінь-Каширська ТГ – 13 хворих;
Любешівська ОТГ – 8 хворих;
Прилісненська ОТГ – 6 хворих;
Колківська ОТГ – 12 хворих;
Маневицька ТГ – 33 хворих.
Крім того, на амбулаторному лікуванні у сімейних лікарів КП „Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” перебуває 214 пацієнтів з підтвердженим COVID-19. За період вакцинальної компанії працівниками Центру проведено 6133 щеплень, що становить 31,7% дорослого населення громади.
Зважаючи на поточну ситуацію що склалася, членами Комісії прийнято ряд рішень, спрямованих на протидію поширенню на території громади коронавірусної хвороби та в черговий раз підтверджено, що для подолання епідемії необхідна спільна відповідальність за дотримання протиепідемічних правил, як зі сторони суб’єктів господарювання так і зі сторони громадян.

Фото без опису