Відзначили День захисників і захисниць України

  • 190

Фото без опису

13 жовтня, напередодні дня Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою і заступницею українського козацтва, у Маневицькій громаді відзначили День захисників і захисниць України.
Розпочалися урочистості із покладання квітів керівництвом Маневицької селищної ради до стенду полеглим українським патріотам «Назавжди в наших серцях», а продовжилися святковим концертом у залі Центру культури та дозвілля.

Фото без опису

Настоятель Храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, протоієрей Михайло Мельничук та настоятель Храму Ікони Божої Матері «Живоносне джерело», протоієрей Тарасій Огороднік молитвами попросили у Всевишнього миру, благословення та благополуччя для Української держави та її народу.

Фото без опису

З вітальним словом до присутніх звернулися Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, народний депутат України Ірина Констанкевич, голова громадської організації ветеранів антитерористичної операції на Сході України Андрій Яцина та начальник першого відділу Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Плужнік, які подякували військовим, учасникам антитерористичної операції, добровольцям та ветеранам за мужність, звитягу та самовіддану працю в ім’я  майбутнього,  побажали усім мирного неба над українською землею.
Учасники урочистого зібрання вшанували хвилиною мовчання тих, хто жертвуючи своїм життям дав нам мирне сьогодення.
Зі словами глибокої шани і особливої поваги зустрічали на святковій сцені матерів та дружин наших Героїв, які на вівтар любові до України поклали своє життя.
З нагоди Дня захисника України керівником громади вручено відзнаки.  Почесною грамотою Маневицької селищної ради за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у захист державних інтресів та з нагоди Дня захисника України нагороджені: Володимир Ремінський, Петро Скрипка, Анатолій Скороход, Михайло Римарчук, Віталій Христюк та Андрій Рель.
Народний депутат України Ірина Констанкевич вручила відзнаки Анатолію Зінькову та Роману Юрчику.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Після церемонії нагородження продовжилася святкова програма, яку представили присутнім артисти Маневицької громади. Свято пройшло у дусі патріотизму та любові до України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Після заходу народний депутат України Ірина Констанкевич, селищний голова Олександр Гаврилюк, секретар ради Володимир Черчик,  перший заступник селищного голови Сергій Борисюк, начальник відділу культури та туризму Олександр Піддубний та голова громадської організації ветеранів АТО Андрій Яцина, разом з матерями та дружинами загиблих воїнів, відвідали могили наших Героїв, поклали квіти та, схиливши голови, вшанували пам’ять про кожного хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису