Представники Маневицької громади взяли участь у регіональному форумі “Реформа шкільного харчування” у Львові

  • 381

Фото без опису

Заступник Маневицького селищного голови Володимир Фурманчук та начальник відділу освіти, молоді та спорту Маневицької селищної ради  Валентина Буско взяли участь у регіональному форумі “Реформа шкільного харчування”, який відбувся 12 листопада у Львові за участю Першої леді України Олени Зеленської.
Про безпечність та якість шкільного харчування виступили Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет та Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Євген Клопотенко- засновник соціального проєкту “Нове шкільне харчування” зі зміни культури харчування”Cult Food” особливу увагу звернув на нове меню шкільного харчування та розкрив його переваги. Виступали експерти з питань безпечності харчових продуктів, Директорату громадського здоров’я, спеціалісти публічних закупівель та кухарі- практики, які наочно показали етапи приготування страв на найновішому обладнанні. Перша леді наголосила на тому, що кожна дитина повинна мати вибір, що вона буде споживати на обід.
Учасники форуму могли поставити питання. Нас цікавило, коли і як зміниться організація харчування в Чорнобильській зоні, щоб бути незалежними від тих недолугих тендерів, які проводить управління соцзахисту, та про виділення коштів з держбюджету на надання субвенції для капітального ремонту шкільних їдалень, тому що їдальні в Чорнобильській зоні перебувають в оренді фірм, що здійснюють харчування і ніколи не отримували коштів на ремонти. А фірми міняються і зовсім не дбають про ремонти харчоблоків та залів для прийому їжі. Тендери затримуються або й зовсім зриваються. Наші питання скеровано до Мінекономіки, але чіткої відповіді не надано.
Маємо надію найближчим часом отримати відповіді на хвилюючі запитання та покращити систему та якість харчування здобувачів освіти Чорнобильської зони.

Фото без описуФото без описуФото без опису