Відбулося позачергове засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 214

Фото без описуФото без опису

Питання поточної епідемічної ситуації та встановлення „червоного” рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Маневицької селищної ради розглянуто на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, скликаної селищним головою Олександром ГАВРИЛЮКОМ, 08 листопада 2021 року.
Протокольним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 05.11.2021 № 43 з з 00 години 00 хвилин 08 листопада 2021 року на території Волинської області встановлено „червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для „червоного” рівня епідемічної небезпеки.
Членами комісії обговорено стан захворюваності на COVID-19 серед населення, функціонування соціально-економічної сфери громади при встановленому рівні небезпеки та розширених обмежувальних заходах.
Як відмічено комісією, карантинні обмеження, які запроваджуються, спрямовані на розірвання ланцюга передачі коронавірусної інфекції та зниження рівня захворюваності в цілому.
Начальник Маневицького управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій НЕРОДИК зазначив, що обмеження орієнтовані на те, що люди, які мають підтвердження отримання повного курсу вакцинації, матимуть можливість відвідати різні заклади та заходи. Вимога щодо повної вакцинації відтепер стосується на лише працівників закладів, а й відвідувачів.
На засіданні комісії керівниками медичних закладів громади висловлена однозначна позиція щодо необхідності вакцинації. Ризик захворюваності провакцинованих осіб є мінімальним, а перебіг можливого захворювання характеризується як легкий або середнього ступеня. Статистика важких перебігів хвороби та летальних випадків по громаді є цьому підтвердженням. Крім того медики наголошують, що при перших ознаках захворювання на COVID-19 слід звертатись до спеціалістів за кваліфікованою медичною допомогою, а не займатись самолікуванням.Протокол засідання комісії

 


Фото без опису