Відбулося традиційне вшанування загиблих польських легіонерів у селі Костюхнівка

  • 225

Фото без описуФото без опису

 

5 листопада Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк разом з секретарем ради Володимиром Черчиком та заступником голови Волинської обласної ради Григорієм Пустовітом взяли участь у традиційному вшануванні загиблих  польських легіонерів  поблизу села Костюхнівка.
Напередодні Дня незалежності Республіки Польща на місці спочинку загиблих польських легіонерів відбулися богослужіння, покладання квітів та запалення «Вогню Незалежності», який харцери велосипедами доставлять у Варшаву та передадуть представникам влади і священослужителям.
У заходах взяли участь високоповажні гості, учні шкіл зі своїми наставниками, які прибули із сусідньої держави, юні джури Маневицької громади, делегація Колківського ліцею та інші учасники дійства. Богослужіння провели священослужителі Римо-католицької церкви.
Олександр Оксентійович зазначив, що в цей день ми вшановуємо солдат, які понад 100 років тому поклали своє життя за незалежність свої держави, і ми так само повинні пам’ятати, шанувати та виховувати повагу до своєї історії та наших українських Героїв.
По закінченню урочистостей запалені лампадки попрямували до меморіалу Невідомому солдату у Варшаві.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису